sobota 20. dubna 2024 Marcela

Prostějovští fanoušci křičeli "Cigáne!" Vítkovičtí hokejisté na protest opustili led

Včerejší přátelské utkání mezi prvoligovými hokejisty Prostějova a extraligovými Vítkovicemi zůstalo nedohráno. Vítkovičtí hokejisté odjeli na začátku poslední minuty zápasu do šatny kvůli rasistickým urážkám na adresu spoluhráče Dominika Lakatoše.

V čase 59:03 upravoval právě Lakatoš gólem do prázdné branky na 4:2 pro Vítkovice. Poté se dostal do šarvátky s prostějovským Martinem Novotným, na což prostějovští fanoušci reagovali pokřikem „cigáne!“.

„Zápas v Prostějově skončil v čase 59:03 po čtvrtém gólu Vítkovic, kdy se domácí publikum neudrželo a na branku Dominika Lakatoše reagovalo rasistickými pokřiky, načež Vítkovičtí zamířili předčasně do kabin na znamení protestu,“ píše na svém Facebooku vítkovický klub.

„A zápas končí! Vítkovičtí hráči zareagovali na pokřik ´cikáne!´ odchodem do šaten," píše se v reportáži ze zápasu na serveru onlajny.com.

Podle vítkovických byl zápas chvílemi nervózní a doprovázely jej pěstní souboje, událost z poslední minuty pak byla završením tohoto (ne)přátelského utkání. Na webu prostějovského hokeje není o incidentu z poslední minuty ani zmínka.

„Herní aspekt ponechám tentokrát stranou. Žijeme ve 21. století a to, co se stalo v závěru, nás opravdu naštvalo. Proto jsme se rozhodli odvést tým do kabiny. Jsme jedna parta, jedna rodina a k žádnému z členů naší rodiny si nikdo nesmí nic podobného dovolit," pověděl pro klubový web Vítkovic trenér Jakub Petr.

Foto Facebook Dominik Lakatoš, Facebook HC Vítkovice Ridera

Štítky hokej, sport, rasismus, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.