pátek 29. března 2024 Taťána

Report: Bravo! Takhle se bojuje o místo v sestavě olomouckých Kohoutů!

Včerejší přípravný zápas proti brněnské Kometě ani v nejmenší nepřipomínal loňskou přípravu se stejným soupeřem. Tehdy byla Kometa lepší ve všech směrech a olomoučtí hráči se marně hledali na hřišti. Tentokrát jsme celek z jihu Moravy pořádně zaskočili.

Kometa přijela se všemi svými hvězdami: Tonem, Kaberlem, Honejskem, Vondráčkem, a zřejmě čekala, že z ní bude mít mladý olomoucký tým plný nováčků respekt. Oba týmy do zápasu vlétly ve velkém stylu a dvoubrankové vedení Brna vůbec neodpovídalo obrazu hry. Navíc, jejich druhý gól padl po jasné nahrávce vysokou holí. Skvělí fanoušci, kteří hnali kohouty dopředu, se však dočkali zaslouženého snížení na 2:1 ještě před první sirénou.

Od druhé třetiny už byla Olomouc jasně lepší a postupně Kometu zamykala v její třetině. Sice se hráčům Komety podařilo odskočit do vedení 3:1, ale bylo jasné, že s takovým tlakem domácích brněnské vedení dlouho nevydrží. Oba celky podrželi skvělí brankáři, zejména brněnský Čiliak, i za pomoci svých spoluhráčů, zneškodnil nejméně 4 tutovky těsně před brankovou čárou. Alois Hadamczik jen nevěřícně kroutil hlavou, co jeho svěřenci předvádějí, protože se jim nedařilo dostat se z tlaku hanáckého celku.

Do třetí třetiny hráči nastupovali na led za stavu 3:3 a odhodlaná Mora stále tlačila na vítězství až do posledních vteřin. Nájezd z úniku těsně před koncem vychytal skvěle chytající gólman Branislav Konrád v brance olomouckých Kohoutů. V nájezdech Kometa jen potvrdila svou odevzdanost a s olomouckým celkem na ledě hostů prohrála.

Příslibem pro novou sezónu je, že se nováčci o své místo v sestavě perou zuby nehty a motivují svým výkonem i ostatní hráče. Včera to bylo opravdu téměř extraligové tempo, takže kluci – jen tak dál. 3500 fanoušků hladových po hokeji je vynikajícím předpokladem unikátní atmosféry v plecharéně. Vždyť tento zápas se musel líbit i Jirkovi Trvajovi, který se na souboj svých dvou minulých týmů přišel do hlediště podívat. Ještě bych vyzvedl výkon odchovance Mory Aleše Jergla (hrál s číslem 10), který sice gól nedal, ale blýskl se parádním obkroužením branky a málem Čiliaka nachytal při nedbalkách. Střílel z každé šance a skvěle kombinoval s Robinem Soudkem a Tomášem Törökem. Tahle lajna si včerejším výkonem velmi výrazně řekla o místo v sestavě. Výborně se svým gólem uvedl i Jan Eberle.

Každopádně to vypadá, že nás čeká bojovná sezóna, na kterou se bude radost dívat.

Autor: David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.