pátek 3. května 2024 Alexej

FOTOGALERIE: Mora ukázala bojovnost, přesto s Plzní padla v nájezdech

Hokejisté Plzně zvítězili v utkání 33. kola extraligy v Olomouci 3:2 po samostatných nájezdech. Hanáci dvakrát dotáhli vedení hostů, o výhře Škody pak rozhodl útočník Vojtěch Němec. I do třetice tak ve vzájemných utkáních v sezoně vyhrál tým v pozici hosta.

Na začátku v přesilovce mohl skóre otevřít Irgl, ale Nahodilovu přihrávku před odkrytou branku netrefil. V zápětí v přesilovce nabídl Gulaš puk těsně před brankovištěm Mertlovi, toho však domácí gólman vychytal. Po chybě domácí obrany se kotouč odrazil před branku a Mertl už Konráda zblízka prostřelil.

Do slibné pozice se dostal i Irgl, jenže spadl. Další útočná akce Olomouce skončila posunutou brankou a dvouminutovým trestem pro Čerešňáka. Z přesilovky se domácím povedlo vyrovnat po Irglově střele: Frodl puk jen vyrazil a do odkryté branky ho dostal Nahodil. V poslední minutě první třetiny ještě vystřelil Valenta, Frodl jeho střelu vyrazil.

Domácí druhou třetinu začali tlakem. Strapáč s Irglem šli do přečíslení dva na jednoho, Irgl ale pálil pouze do Frodla. Na opačné straně Gulaš nahrál Jankovi, ten sice při střele spadl, i tak jeho pokus skončil v brance.

Olomouc zlepšila hru a okupovala útočné pásmo Plzně, ta hrozila většinou jen z protiútoků. Ani dvě přesilovky nepřinesly domácím vyrovnání. Po skončení druhé se Hanáci dostali do útočného pásma, od modré čáry střílel Valenta a jeho ránu tečoval Káňa s přispěním tyčky do branky.

„Remíza byla spravedlivá po průběhu zápasu. Bohužel jsme nájezdy nezvládli, hosté je proměnili suverénně, takže zaslouženě mají druhý bod. Měli jsme tlak, ale víme, jak se tady nadřeme na góly. Za bod jsme rádi," prohlásil útočník Jan Káňa.

V oslabení dokázali domácí Klimek s Knotkem ujet, ale Knotkovi se v rychlosti nepovedlo zakončit. Sám před Konrádem dostal puk Kantner, domácí brankář puk vyrazil. V přesilovce domácích se k zakončení dostal Irgl, Frodl chytil. Přesilovku měla i Plzeň, ale Gulaš neuspěl. O pár vteřin později byl v akci opět, tentokrát si ale pomohl hákováním a dostal dvouminutový trest.

Ve třetí třetině branka nepadla. V prodloužení Knotek tváří v tvář Frodlovi zaváhal, ani střely Irgla a Gulaše v brance neskončily. Rozhodující samostatný nájezd dal Němec, po něm uspěl na straně hostů i Gulaš, zatímco domácí při všech čtyřech pokusech selhali.

„První dvě třetiny byly jednoznačně v režii domácích, my jsme de facto jenom bránili. Ve třetí třetině jsme hru srovnali, náš herní projev se zlepšil a můžeme být spokojení se ziskem dvou bodů," uvedl asistent Plzně Jiří Hanzlík.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, hokej, extraliga, Olomouc, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.