sobota 20. dubna 2024 Marcela

Report: Kohouti včera stříleli, ale slepými náboji

Hráči Mory ve včerejším zápase proti Hradci Králové nedokázali skórovat i přes velké množství šancí. Po druhém extraligovém kole tak stále čekají na výhru. I přesto jsem se pokusil najít na včerejší dvougólové prohře něco pozitivního.

Letní příprava vypadala skvěle, hráči bojovali a vyhrávali jeden zápas za druhým. Jenže o nic moc nešlo a trenéři Venera s Tomajkem krotili euforii, přičemž upozorňovali na slabou produktivitu. Pokud hráči nedají gól, hraje se jim ztěžka, začnou nepřesnosti, opouští je štěstí a začínají být nervózní a naštvaní. Přesně takoví mi Kohouti včera připadli, odskakovaly jim puky z přihrávek, nedostávali se k dorážkám, a když měli na soupeře vlétnout, dostali je do nesnází naopak hradečtí.

Chvílemi to vypadalo, že se nechá zamlklá plecharéna překřičet fanoušky ze severovýchodu Čech. Opravdu nebylo mnoho důvodu k radosti, až na jisté zákroky Branislava Konráda a ubráněná oslabení. Pořád jsme na začátku soutěže, a i když máme stále v paměti hororový závěr loňské sezóny, tento tým ještě může ukázat, co v něm je. Šance v zápasech jsou, zejména první řada a aktivní Mikúš s Kafkou se potřebují rozstřílet. Když jim to tam začne padat, stanou se bezesporu postrachem extraligových obran. Zapojit by se měli i ostatní a pomoci tak zvednout produktivitu celého týmu. Trenér Venera na pozápasové tiskové konferenci připustil, že dá šanci hráčům, kteří se zatím do základu nedostali. To by mohlo osvěžit náladu v týmu, který v neděli prohrál zápas, v němž byl o trochu lepší než soupeř z Hradce.

Opět nezklamali úžasní olomoučtí fanoušci, kteří se přes chvilkové rozčarování nedali zahanbit a povzbuzovali až do samého konce. Hráči jistě ocenili i rozlučkové „my vás neopustíme“, jež se linulo z kotle po skončení utkání. Takže mákněte, nebude to lehké, ale doma bychom neměli dávat body zadarmo. Přijďme se o tom přesvědčit už příští neděli na zápas s rozjetou Plzní.

Autor: David Superata

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.