neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Olomoučtí Kohouti pomáhají v boji proti rakovině

Olomoučtí hokejisté se ve spolupráci s HC Verva Litvínov zapojí do charitativního projektu jehož cílem je pomoci mladé mamince Janě Ryšánkové v boji proti rakovině. Hanácký klub poskytl do charitativní aukce podepsaný dres Zbyňka Irgla. Charitativní akce vyvrcholí zápasem Olomouce s Litvínovem v plecháréně.

Celou akci zaštiťuje Konto našeho srdce HC Verva Litvínov společně s HC Olomouc, Nové háro a Nadace Unipetrol. 

Janě Ryšánkové byla ve 24. týdnu těhotenství diagnostikovaná rakovina tkáně. Nemoc udeřila již potřetí a Janu čeká další ztráta vlasů. I přesto všechno Jana stále bojuje a překypuje pozitivní náladou.

Kohouti do charitativní aukce poskytli podepsaný dres Zbyňka Irgla ze sezóny 2019/2020. Aukce končí v sobotu 29.2. 2020 v 22:00. 

Mimo aukci a střet obou týmů se bude v Litvínově 1. března na stadionu Ivana Hlinky konat také tzv. „vlasatý zápas“, kde mohou fanoušci přispět do pokladniček, věnovat své, alespoň 30 centimetrů dlouhé nebarvené vlasy nebo zakoupit charitativní předměty.

Výtěžek celé akce bude předán spolku Nové háro formou šeku na zápase HC Olomouc – HC VERVA Litvínov v úterý 3. března v plecharéně! Akce se osobně zúčastní Jana Ryšánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Irgl, hokej, charita, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.