sobota 27. července 2024 Věroslav

Report: Kohouti válí. Vyprodejme letos poprvé plecharénu!

Čtvrtý domácí zápas hráči Mory zvládli skvěle, porazili zdecimované Pardubice a nyní je čeká další těžké sousto – Energetici z Varů. I proto byste měli v pátek vyrazit na hokej.

Perníkáři byli v nedělním  zápase v nezáviděníhodné situaci, doma schytali výprask 1:6 od Vítkovic a vedení klubu hráčům napařilo pokutu 300 000 korun. Navíc tento tým čelí silné kritice od fanoušků, kteří se pozastavují nad, podle nich, nesmyslnou politikou nákupu hráčů a nelíbí se jim směr, jakým se mistr extraligy z roku 2011 ubírá. V takové náladě pardubičtí vstoupili na led a už od začátku nervózně bruslili. Mora se snažila využít situace, jenže ne a ne dát gól. Navíc byli proti i rozhodčí, kteří vylučovali převážně na olomoucké straně.

Ve druhé třetině Kohouti na pardubické vlétli a trvalý tlak přetavili Hanáci v gól díky Honzovi Eberlemu, jež zavěsil puk výjezdem zpoza brány a překvapil  tak mladého amerického brankáře Maxwella. Ten však svými dalšími zákroky přímo exceloval, nebýt zejména jeho lapačky, vedli by Kohouti po druhé třetině nejméně 5:0.

Hanáci pokračovali v útočné kombinační hře i ve třetí třetině a opět to byl Maxwell, který zastavil další stoprocentní šance, nestačil až na drzou dorážku Miroslava Holce, který si nabruslil před bránu a svůj odražený puk doklepl do sítě. Po celý zápas bezmezně podporující domácí tribuny poté ještě více ožily mexickými vlnami. Hráči Pardubic byli od druhé třetiny na ručník a nevěděli, co s pukem. Když už se na nějakou šanci Perníkáři zmohli, vše v brance domácích jistil Braňo Konrád. I přes závěrečné snížení na 2:1, při kterém poprvé v zápase zaspali Hanáci, nenechali si domácí ujít pátou výhru v řadě.

V pátek Kohouty čeká další trápící se tým - Karlovy Vary. Ty sice porazily Spartu i Chomutov, ale dále na svém kontě mají šest porážek. Budou se proto zuby nehty snažit přerušit mizérii právě v Olomouci. I proto bychom měli vyprodat plecharénu a ukázat Energii, že na Hané se nevyhrává.

Zde je pět důvodů, proč v pátek vyrazit na hokej:

Vary koupily práva na extraligu v roce 1997 od Olomouce, a proto je zápas s tímto týmem pokaždé takovou malou odplatou.

Do plecharény se vrátí loňský tahoun Mory – Rostislav Marosz, který v dobré formě pokračuje i v západočeském týmu.

Kohouti v současné době předvádí vynikající hru díky vyrovnanosti útoků, žádná pětka nenechá soupeře odpočinout a tlačí se do brány. To tu loni nebylo.

Skvělý Branislav Konrád dodává klid obraně a svým způsobem i celému stadionu. Ne nadarmo mu zatím patří přední příčky v hodnocení extraligových gólmanů. Roste v Olomouci opět do reprezentační formy. 

Posledním důvodem, proč v pátek přijít na hokej, jsou sami fanoušci. V plecharéně vytváří  opět unikátní atmosféru, kterou nám v současnosti mohou závidět i v Pardubicích. A pokud vyhrajeme, můžeme se těšit, jakou další show vymyslí Braňo Konrád.

Už teď se nemůžu dočkat pátečního zápasu, který začíná v pátek 9. 10. v 18 hodin. Tak se přijďte přesvědčit, že si nevymýšlím.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.