pondělí 6. května 2024 Radoslav

Olomoučtí hokejisté prohráli na Spartě po nájezdech, v předkole vyzvou Zlín

Hokejisté HC Olomouc prohráli v posledním utkání základní části extraligy na ledě pražské Sparty 3:2 po samostatných nájezdech. Přesto udrželi sedmé místo v tabulce a v předkole vyzvou Zlín. Série hraná na tři vítězné zápasy začne v pondělí v 17 hodin.

Olomouc už v celkovém součtu nemohla přijít o konečné sedmé místo, v souběžně hraných zápasech Hradce Králové se Zlínem a Karlových Varů s Libercem se však rozhodovalo o jejím soupeři pro předkolo. Na Spartě však vykročila za bodovým ziskem velmi rázně, domácí nepouštěla do hry a po pětadvaceti minutách vedla brankami Nahodila a Tomečka 2:0. Od té chvíle však otěže zápasu převzala Sparta a ještě do konce druhé třetiny vyrovnali Buchtele a Tomášek.

Ve třetí třetině ostrého utkání si oba týmy zahrály rovnou po třech přesilových hrách, ale ani ty, ani následné prodloužení o vítězi nerozhodly. Sparta, která ještě bojovala o lepší nasazení pro čtvrtfinále, si nakonec zajistila dodatečný bod v samostatných nájezdech.

V souboji o čtvrtfinále Olomouc narazí na Zlín, se kterým má po základní části vyrovnanou bilanci 2:2. Naposledy na konci ledna triumfovala Olomouc na domácím ledě 3:1. Coby nejlépe nasazený tým v předkole bude mít v úvodu série výhodu domácího prostředí. „Co se týče soupeře do play-off, neměli jsme jasné preference. V tak vyrovnané soutěži si nevyberete. Olomouc a Zlín – to je ovšem regionální derby. Věřím, že přijde hodně fanoušků, že nás podpoří a poženou dopředu," řekl po utkání se Spartou trenér Zdeněk Moták.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky hokej, HC Olomouc, play-off, předkolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.