čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Report: Série vítězství končí, Mora padla s Vítkovicemi v prodloužení

Dokáží hokejisté HC Olomouc navýšit svojí vítěznou sérii na osm zápasů? To byla otázka pro hokejovou veřejnost před desátým představením Kohoutů v letošním ročníku Tipsport extraligy. V olomoucké Plech aréně, kterou zaplnilo 4829 diváků, přivítala Mora Vítkovice, které byly před tímto utkáním na desátém místě a na Olomouc ztrácely pět bodů.

Pohoda z vítězných zápasů byla na domácích hokejistech znát hned od začátku. Poté, co přečkali oslabení, které přišlo chvíli po zahájení utkání, otevřel skóre ranou od modré obránce Vyrůbalík, který procedil puk mezi Kantorovými betony. Ostatní závary v brankovištích na obou stranách gólem neskončily a úvodní třetina tak skončila výsledkem 1:0 pro domácí.

Druhá třetina byla herně v režii Mory, která po většinu čas svírala Vítkovice v obranném pásmu a vytvořila si několik slibných příležitostí k navýšení skóre. Tu největší měl Vodný ve vlastním oslabení, ovšem šance zůstala neproměněnou a Ostravané trestali. Vítkovický Balán se ocitl sám před gólmanem Konrádem a bez problémů s touto šancí gólově naložil. Po druhé siréně se tak šlo do šaten za stavu 1:1.

Třetí část nabídla divákům nejatraktivnější podívanou. Většinu třetiny se hrál hokej nahoru dolů, stadion se rozhodně nenudil, ale góly nepřicházely. To se změnilo v čase 56:45, kdy přesilovou hru využil Knotek. Ten svojí trefou zvedl na nohy celý stadion, který už doufal v prodloužení série vítězství Mory. Nicméně následně výhodu jednoho muže v poli dostali i Vítkovičtí a Rostislav Olezs vyrovnal na 2:2. Gól zmrazil euforii domácích, a jelikož už žádný z hráčů branku nevstřelil, muselo následovat prodloužení.

To ovšem netrvalo dlouho, protože už po minutě a půl se trefil vítkovický obránce Lukáš Kovář. Tým z Ostravy tak dokázal to, co se nepovedlo sedmi týmům předním - porazit hokejisty Olomouce.

Každá série jednou končí a to bohužel i v případě olomouckých Kohoutů. Není však třeba smutnit. Vítězná šnůra byla obdivuhodná a vynesla Moře prozatímní skvělé páté místo. A může být ještě líp, protože Olomouc má oproti čelu tabulky jeden zápas k dobru a ve srovnání s pražskou Spartou dokonce dva! A tak se i přes páteční prohru můžeme těšit, co nabídnou další kola extraligy.

Autoři | Foto David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.