pátek 29. března 2024 Taťána

Dlouhá vítězná série Kohoutů sice skončila, body však stále přibývají

Na parádních 7 zápasů se natáhla vítězná šňůra olomouckých kohoutů, kteří tak v tabulce extraligového hokeje průběžně útočili na post nejvýše postaveného. Jednalo se o vůbec nejlepší vstup do soutěže v historii olomouckého hokeje, dokonce lepší, než v mistrovském roce 93/94. Po výhrách s papírově silnými soupeři však přišly nečekané ztráty s Vítkovicemi a v neposlední řadě Litvínovem, přičemž se oba týmy drží v aktuální sezoně až na chvostu soutěže.

Již příprava ukázala, že by Mora v tomto ročníku mohla hrát mírně odlišnou roli ve srovnání s předchozím rokem. Účast v baráži, ve které se Hanáci na úkor Slavie a Českých Budějovic udrželi v nejvyšší soutěži, i celá příprava na sezonu se nesla v neskutečném tempu. V osmi přípravných duelech utržili kohouti porážku až v tom úplně posledním, když až v nájezdech dokázala vítěznou sérii narušit brněnská Kometa. Ač následný vstup do sezony kohoutům po prohře s pražskou Spartou a Hradcem Králové nevyšel, třetí utkání na půdě Mladé Boleslavi pak již nastartovalo ke strmému stoupání vzhůru tabulkou.

Z posledních devíti utkání tak Mora dokázala uhrát všech svých jedenadvacet bodů a bod po bodíku se přibližovat čelu tabulky. A první příčky na krátko také dosáhly, když v posledním sedmém utkání vítězné série dokázali vyhrát na ledě průběžně vedoucího Liberce 1:0. Moment, který byl pro mnohé fanoušky donedávna utopií, se stal skutečností. Významnou měrou se na tomto počinu podílel gólman Konrád, který spolu s celou defenzivou inkasoval v sérii pouhopouhých 9 branek. V celosezónním výhledu je to dokonce nejlepší výkon celé extraligy jen 21 obdržených gólů, stejný počet branek ve všech prozatím 11 odehraných utkáních má pouze Mladá Boleslav, která je na tom bodově stejně jako Olomouc. Všechny výsledky zápasů extraligy ledního hokeje naleznete na http://extra.bet365.com/news/cs/.

Naopak ofenzivní snažení má notně co dohánět. S třiadvaceti vstřelenými brankami se kohouti řadí až na 11. příčku v produktivitě. V podání nejlepší ofenzivy je to již 52 branek, Sparťané mají tedy více než 2 krát tolik vstřelených gólů. Rozložení branek je ovšem velmi přátelské a naznačuje na týmové pojetí hry. Nejlepší jsou v kanadském bodování osmibodoví Vyrůbalík se Skrbkem, za 3 branky a 5 přihrávek respektive 2 branky a 6 přihrávek. Stejné 3 branky přidal Jergl, kterému na kontě navíc přistály 2 asistence. 5 bodů má také Kafka za gól a 4 asistence.

Nyní si tak kohouti mohou dopřát krátkého odpočinku, po nedělním venkovním duelu s Litvínovem se totiž představí až v pátek 23. 10. na domácím ledě v utkání s Třincem. Ten má se 17 body také co dohánět a bude se chtít rozhodně představit v lepším světle než doposud, jelikož si připsal již 6 porážek. Mora bude na druhé straně toužit po dalších bodech, čímž by svou bodovanou sérii natáhli již na kulatých 10 zápasů. Hned v neděli se pak představí znovu doma proti aktuálně prvnímu celku soutěže pražské Spartě v rámci prvního kola druhé čtvrtiny extraligy. Dohrávka odloženého utkání se Zlínem je pak na programu následující úterý.

Držme tedy kohoutům palce, ať se body v páteční podvečer uvelebí na kontě domácí Mory a všem věrným fanouškům pak jen dodáme informaci, že Plecharéna bude naplno bouřit od 18 hodin.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.