neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Zbyněk Irgl odchází z olomouckého hokeje, vrací se do svého mateřského klubu

Zbyněk Irgl už v následující sezóně nebude hájit barvy kohoutů. Po ukončení smlouvy se vrací po třinácti letech do svého mateřského klubu, Vítkovic.

Irgl odešel z Vítkovic v roce 2007. Nejdříve na konci ročníku 2006/07 pomohl k titulu ve Švýcarsku Davosu. Potom strávil sedm let v KHL v Jaroslavli, Atlantu Mytišči a Dinamu Minsk. Do extraligy se vrátil v roce 2014 a zamířil do Třince, odkud se stěhoval do Olomouce.

"Hokejově patří pořád mezi nejlepší hráče naší extraligy. Má hromadu zkušeností, výborný přístup na ledě i mimo něj," řekl klubovému webu Trličík. V uplynulé sezoně Irgl nasbíral v 50 zápasech 37 bodů za 15 branek a 22 asistencí. Celkem má v extralize na kontě 741 utkání a 367 bodů (197+170).

"Navíc už během minulé sezony se chtěl hodně vrátit do Vítkovic a pomoci se záchranou, což jen svědčí o tom, že na svůj mateřský klub doopravdy nezapomněl a chce za něj bojovat. Také proto jsme o jeho služby stáli hned ve chvíli, kdy to bylo možné, tedy už v průběhu minulé sezony," doplnil Trličík.

Juniorský mistr světa z roku 2000 Irgl se dohodl na návratu po konci smlouvy s Olomoucí. "Já si pamatuju Zbyňu ještě jako svého spoluhráče na křídle mé formace. Je to poctivý kluk, který má za sebou hromadu zkušeností, prošel toho hodně, ale je to pořád výborný hokejista a hlavně přes to všechno pořád ví, kde má srdce a kam ho to táhne. Za sebe i za klub jsem rád, že se nám podařilo jeho návrat dotáhnout do úspěšného konce a že bude zase oblékat vítkovický dres, do kterého patří," prohlásil sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Zbyněk Irgl, hokej, kohouti, HC Olomouc, Ridera Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.