čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Ohlasy po utkání: Musíme pokračovat v těchto výkonech, říká Jakub Herman

Vyprodaný olomoucký zimák sledoval v nedělní podvečer nádhernou bitvu. Skvělá kulisa, hokej nahoru dolů. Jediné, co se nepovedlo, byl výsledek. Ačkoliv Mora opět podala výborný výkon, tak se Spartou prohrála 1:3. O jediný gól Kohoutů se postaral útočník Jakub Herman.

Poprvé po deseti zápasech jste nezískali bod. V čem je příčina dnešní prohry?
Já si myslím, že příčina je v tom, že nedáváme góly. Dnes jsme podali výborný výkon dopředu, akorát ze třiceti střel musíme vytěžit více. Se Třincem to tam padalo, dnes bohužel ne.

Dokážete si vysvětlit, proč nedáváte šance?
Nevím. Neměli jsme to štěstíčko, které jsme měli v pátek, ale my musíme pokračovat v těch výkonech, které jsme předvedli proti Spartě a Třinci. Doufám, že to zlomíme a přidáme góly. S jedním gólem se vyhrát nedá.

V čem byla Sparta dnes nebezpečná? Překvapila vás něčím?
Sparta má výborné protiútoky po ztrátách ve středním pásmu, které dokáží potrestat. Byl z toho myslím i druhý gól, když nás přečíslili, protože jsme je měli špatně rozebrané, nechali jsme tam hráče. Je to škoda, já si myslím, že to byl zbytečný gól, ale už je to za námi a musíme se zase soustředit na další zápasy.

Dal jste letošní první extraligový gól. Můžete ho popsat?
Jiří Ondrušek vystřelil, puk se odrazil ke mně a já jsem to tam flákl. Jsem za to rád, konečně mi to tam spadlo. Většina z nás se tady střelecky trápí, takže doufám, že se něco už změní a půjde to líp.

Nedocházely vám ke konci síly? Protože Spartu jste po celý zápas výborně napadali...
Ani ne. Dneska tady bylo vyprodáno, skvělá atmosféra, diváci nás hnali, takže to bylo super. Já si myslím, že síly byly, ale góly nebyly.

Dnes se celkem dařilo vaší čtvrté formaci, vytvářeli jste si spoustu šancí. Co byste k tomu řekl?
Tak přišel Matěj Pekr a spolu už jsme hráli v první lize, takže s ním to fungovalo skvěle a s Radimem Kucharczykem to také klapalo. Dali jsme si to tam, ale škoda, že jsme nepřidali více gólů.

Překvapilo vás, že chytal váš bývalý spoluhráč Jan Lukáš, a co říkáte na jeho výkon?
Tak Pöpperlemu se v poslední době příliš nedařilo. Trenér nám před zápasem říkal, že bude chytat Honza Lukáš, ale nějak jsme se na to nepřipravovali. Já si myslím, že je podržel, protože jsme měli hodně šancí. Podal skvělý výkon.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.