neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Mora hlásí čtyři nové posily

Novými posilami hokejistů Olomouce se stali útočníci Lukáš Kucsera z Vítkovic, který v uplynulé sezoně hostoval v Kometě Brno, Jan Bambula z Havířova, Tomáš Gřeš z Poruby a Jakub Navrátil z Přerova. Kádr sedmého týmu uplynulého ročníku, který předčasně ukončila pandemie koronaviru, naopak opustili obránce Jan Jaroměřský (Třinec) a ofenzivní hráči Zbyněk Irgl (Vítkovice), Pavel Musil (Plzeň), Marek Laš (Třebíč) a Slovák František Skladaný. Uvedl to oficiální web klubu.

Osmadvacetiletý Kucsera si v uplynulé sezoně v dresu brněnské Komety připsal ve 44 zápasech 14 bodů za sedm branek a stejný počet asistencí. Celkem má v extralize rodák z Opavy a odchovanec Vítkovic na kontě 348 duelů a 134 bodů za 63 gólů a 71 přihrávek.

O devět let mladší Bambula už v minulé sezoně sehrál za Olomouc pět utkání v extralize na střídavý start z Havířova a nebodoval. V první lize má na kontě už 111 utkání a 35 bodů (17+18).

Čtyřiadvacetiletý Gřeš zaznamenal v minulém ročníku v dresu Poruby v 53 duelech 37 bodů za 18 branek a 19 asistencí. V extralize sehrál v sezonách 2015/16 a 2016/17 celkem 12 utkání za Vítkovice a připsal si jednu přihrávku. V druhé nejvyšší soutěži hrál i za Prostějov a Havířov.

O čtyři roky mladší Navrátil si odbyl extraligový debut v uplynulé sezoně v dresu Zlína, když se 1. listopadu představil v duelu právě na ledě Olomouce a při výhře Beranů 5:3 nebodoval. V 56 utkáních za Přerov nasbíral 46 bodů za (16+30).

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, hokej, extraliga, Olomouc, Kucsera, Bambula, Gřeš, Navrátil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.