středa 24. dubna 2024 Jiří

Report: Sparta hrála druhé housle, přesto Kohouty porazila

Mora prožila úspěšný víkend, prohra 1:3 se Spartou sice bolí, ale Kohouti ukázali svou sílu. Šance si proti Pražanům vytvořili. Není důvod ke smutku, protože sezona bude dlouhá a šance na odvetu máme ještě nejméně dvě.

Hanáci tentokrát nastoupili do zápasu o něco lépe než s Třincem, tlak pražského soupeře trval jen pět minut, protože v tomto čase svou první trefu v letošní sezoně zaznamenal Jakub Herman. Následný tlak však Mora nedokázala přetavit ve větší náskok a Pražané trestali, trefil se obránce Eminger. Braňo Konrád na střelu od modré nestačil zareagovat, protože byla nešťastně tečovaná Janem Eberlem.

Druhá třetina gól nepřinesla, i když v ní Hanáci Spartu přestříleli v poměru 13:3. Neproměnili jsme ani vyložené šance a zbytek pochytal olomoucký odchovanec v dresu Sparty Jan Lukáš. Ze začátku zápasu byl sice nervózní, ale nakonec se stal hlavním strůjcem výhry týmu z hlavního města.

V závěrečné části Mora opět Spartu přehrávala, ale Hanáci nevyužila ani jednu ze čtyř přesilovek. Góly už stříleli jen Pražané a to Hrbas a Hlinka, jehož trefa na 3:1 definitivně zmařila šance na vyrovnání.

Poprvé jsme vyprodali plecharénu a v takové kulise se bude dalším soupeřům vyhrávat jen těžko. Seznam zraněných se rozšířil o Michala Vodného, který se tak přidal k suspendujícímu Pavlu Skrbkovi a Aleši Jerglovi. Do sestavy skvěle zapadl bojovník Matěj Pekr a s jeho přispěním neztratila čtvrtá formace nic ze své nebezpečnosti pro soupeře.

V maratonu zápas pokračují Kohouti už v úterý ve Zlíně, v pátek jedou do Hradce Králové a doma v Olomouci se na ně můžeme těšit opět v neděli, kdy přivítají Mladou Boleslav. Odehrají tedy v této šňůře během 10 dní celkem 5 zápasů.

Podívejte se na kohoutí šance v přesilovce ve třetí třetině z pohledu sparťanského brankáře Jana Lukáše:

Autoři | Foto David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.