pátek 29. března 2024 Taťána

Report: Hokejisté Mory zápas s Boleslaví nezvládli, prohráli 3:6

Po venkovní prohře s Hradcem Králové se Mora opět představila na domácím ledě. V neděli přivítala Mladou Boleslav, která Olomouci dýchala v tabulce na záda, neboť na ni ztrácela jen jeden bod.

Někteří diváci si ještě ani nestačili posedat na svá místa a Boleslav už vedla. Jarůšek dostal výborný pas za obranu, od koho jiného než Výborného, a s brankářem Konrádem si pohrál znamenitě. Kohoutům se nedařilo na delší dobu usadit v útočném pásmu, navíc domácí gólman musel ještě vytasit pár důležitých zákroků. Největší šanci si na domácí straně připsal Jakub Herman, který se dostal do samostatného úniku, ovšem v nadějné pozici branku netrefil. Po první třetině tak Boleslavští vedli 1:0.

Druhá perioda ze začátku vycházela lépe Hanákům. Měli více příležitostí, Boleslav do šancí vůbec nepouštěli, nicméně Rittich v hostující bráně zůstával i po možnostech Hermana, Řípy a Ondruška nepřekonaný. A tak přišel zákonitý trest, protože na konci své vlastní přesilovky si domácí počínali ledabyle, ztratili puk a boleslavský útočník Lukáš Žejdl po skvělé individuální akci skóroval. Tentýž hráč tečoval puk po střele Látala a Boleslav po druhé třetině vedla 3:0.

Jestli Kohouti pomýšleli po druhé části aspoň na zdramatizování utkání, tak jim veškeré iluze překazil zkraje třetí třetiny Hyka, který tváří tvář Konráda překonal. A bylo ještě hůře, protože na 5:0 zvyšoval Pabiška. Až za hrůzostrašného stavu se Mora probudila, byla více agresivnější, lépe bruslila a to rezultovalo v první gól domácího celku, který dal v 47. minutě obránce Tomáš Houdek. O chvíli se prosadil Laš a ten samý hráč dal o dalších pět minut později týmu ještě jiskru naděje, když se trefil podruhé. Jiskru ovšem zhasl gólem do prázdné branky svojí druhou trefou v zápase Jarůšek a Boleslav si tak odvezla tři body za výhru 6:3.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.