čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Report: Mora vyloupila Plzeň, vyhrála 5:3

Po reprezentační pauze se opět rozběhl extraligový kolotoč a hokejisté Olomouce zavítali na západ Čech, kde je čekal souboj s Plzní, které se daří a před vzájemným soubojem držela třetí místo tabulky. Po vítězství 5:3 si hokejisté Olomouce připsali cenný skalp.

Mora začala na západočeském ledě nebojácně. Už po necelých čtyřech minutách využil nepřesnosti v rozehrávce Johnsona Petr Kafka a zařídil olomouckým vedení.  A to mohlo být dokonce dvougólové, jenže přečíslení dva na jednoho Mora nezvládla, tak jak by bylo potřeba. Poté měli obrovskou šanci k vyrovnání domácí – konkrétně Kubalík, ale jeho střelu do poloprázdné branky fantasticky vyrazil Konrád. Do šaten tak šli spokojenější hosté.

První velkou šanci ve druhé části si vytvořili Hanáci. Jergl našel před bránou úplně volného Petra Kafku, který si mohl připsat druhý zásah v zápase, ale Machovský dokázal zakročit. Pak o sobě dali vědět „Škodováci“. Indrák dokázal obehrát Konráda v bráně, ovšem puk trefil vedle. Další možnost měl Sýkora, který ovšem také nedostal puk za Konrádova záda. Vyrovnání tak přišlo až po střele Kadlece, kterou do olomoucké svatyně usměrnil Johnson a napravil tak svoje zaváhání z první třetiny. Nerozhodný stav však vydržel jen do 39. minuty, protože vedení na stranu Mory strhl Řípa. Plzeň ale rychle přispěchala s vyrovnáním, o které se zasloužil Ján Sýkora. Obrat ještě před koncem třetiny dokonal Preisinger a v západočeské metropoli bylo v tu chvíli veselo.

To ovšem Plzeňští nevěděli, že čtyři minuty po začátku třetí periody bude vše jinak. O vyrovnání se v 52. minutě postaral po asistenci Kafky Tomáš Mikuš, který se o dvě minuty později prosadil znovu a zařídil druhý obrat zápasu. Plzni ke konci nezbývalo už nic jiného, než zkusit hru bez gólmana, ovšem do prázdné brány se trefil Marek Laš, který tak stanovil konečný výsledek utkání na 5:3 z pohledu Olomouce.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.