pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Kapitán Vyrůbalík: Týmu jako je Kometa nemůžeme dát ani milimetr

Zápas hokejistů HC Olomouc proti Kometě Brno doprovázela skvělá atmosféra. Vyprodaný stadion, velkolepé choreo a hlasité povzbuzování = výborná kulisa. Zážitek příznivcům Mory zkazil nepovedený výsledek 1:4, který úplně neodpovídal průběhu zápasu. Vyzpovídali jsme kapitána Martina Vyrůbalíka.

Jak se zrodila dnešní porážka?
Tak nebyl to z naší strany až tak špatný zápas. Myslím si, že to bylo celkem vyrovnané, ale Kometa dobře bruslila a tím dělala problémy v našem obranném pásmu, byli důraznější na puku a my se těžko dostávali do hry. Góly, které jsme dostali, byli z předbrankového prostoru, kde jsme byli strašně měkcí, navíc my sami jsme se nedostávali k dorážkám a to byl zřejmě klíčový rozdíl.

Zlomový byl zřejmě druhý a třetí gól, předtím jste se dostávali do hry a tím vás srazili, souhlasíte?
To je ono. Vyrovnali jsme na 1:1, měli celkem i tlak, po tom, kdy jsme přečkali jejich dlouhou přesilovku. V tu chvíli jsme byli i hodně na puku, ale asi jsme mysleli moc na útok, že dáme góly a potom tam nastaly dvě chyby, kdy jsme nepohlídali jejich hráče a oni dorážkami skórovali. Takové zkušené mužstvo jako Kometa už nás nepustilo víceméně do ničeho a to rozhodlo.

Dostávat góly z druhé nebo třetí dorážky, to je asi hodně špatné…
Tak to je samozřejmě špatné. To je chyba těch hráčů, kteří jsou u brány – vesměs beci a to byla naše chyba, bohužel. Takovému týmu jako je Kometa nemůžeme dát ani milimetr.

Myslíte, že jste měli trochu smůlu, protože těch střel bylo celkem dost?
Ale tak smůlu to ne, jejich gólman celkem dobře zmenšoval naším útočníkům úhly a u těch puků, které mu vypadly, byli jejich obránci a odpalovali je pryč, takže útočící hráči to měli ztížené. A tomu štěstí jsme asi nešli naproti tak jako oni.

Možná to bylo těmi dresy (utkání odehrála Olomouc v retro dresech k 60. výročí klubu). Spálíte je?
Nevím, co s nimi bude. Nejspíš půjdou do dražby. My jsme teď prohráli doma tři zápasy po sobě, takže dresy to určitě není.

Domácí prohry dokážete nahrazovat výhrami venku. Takže nálada není zas tak úplně špatná…
Vždycky, když se prohraje, tak je nálada špatná. Zvlášť dnes, kdy jsme cítili, že to nebylo jen o tom, že by Kometa byla lepší, ale hlavně jsme udělali velké chyby a nedokázali jsme proměňovat šance. Takže když budeme bodovat a nevytvoříme si nějakou šnůru proher, jako jsme měli loni, tak se pořád budeme držet a zůstane pohodová nálada.

Co říkáte na opět skvělou atmosféru, která byla ještě umocněna brněnskými fanoušky?
Ano, čekali jsme ji. Bylo to tady už loni, fanoušci Komety to mají celkem blízko. Je to takové Moravské derby a před takovou kulisou se hraje skvěle. Naši fanoušci celou sezónu fandí skvěle. I když prohráváme, tak nás podporují, takže si na nic nemůžeme stěžovat.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.