pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Report: Hořkosladké oslavy výročí založení HC Olomouc

Měl to být parádní narozeninový večer, vždyť Kohouti v tomto roce slaví 60 let od založení hokejového klubu. Navíc před televizními kamerami. Místo toho přišla prohra 1:4 a oslavy fanoušků Komety.

Prohra olomouckých Kohoutů s Kometou Brno sice bolí, ale není potřeba se tím trápit, protože oslavy založení klubu se i přes nepříznivý výsledek povedly. Povím vám pět důvodů, díky kterým na tento zápas jen tak nezapomenu:

Atmosféra

Kvůli tomuto fenoménu chodíme na hokej, v důležitých okamžicích povzbuzují všichni diváci a hráči tuto energii z ochozů vnímají. I když se jim nedaří, nevypustí zápas a tato důvěra se musí v průběhu sezóny projevit. Čeká nás ještě 34 kol základní části, takže Komeťáci, moc se netěšte na odvetu.

Státní hymna a Kokrhél

Není zvykem, aby se před extraligovým utkáním zpívala státní hymna, a ta v podání hanáckého pěveckého sboru měla svoje kouzlo. Zápas tak získal na exkluzivitě. Moc rádi jsme opět viděli našeho kohoutího maskota, který dokáže ještě víc rozproudit fanoušky.

Derby

Souboj mezi tribunami domácího kotle a hostí začal už půl hodiny před utkáním, v tomto ohledu budou zápasy s Kometou vždy jedinečné. Bylo tomu tak už i v první lize a Moravské derby vždy bude ozdobou extraligových klání.

Šikovnost

Kometa včera Hanákům uštědřila lekci z produktivity a ukázala jim, jak se mají hráči orientovat před bránou. Právě smrtícími dorážkami Brňané zlomili odpor Mory. Přitom brankář Čiliak si svými zákroky nebyl vůbec jistý, puky vyrážel před sebe a tohle přece chtělo využít. Trenér Venera po zápase  potvrdil, že našim hráčům chyběla v těchto chvílích šikovnost. Naší obraně pak klid a důraz.

Všechno nejlepší

I přes prohru fanoušci po utkání nezapomněli Moře pogratulovat k narozeninám a ukázali tak svou skvělou tvář. Třetí porážka doma v řadě zatím nic neznamená a Kohouti mohou vše odčinit už v úterý 17. listopadu proti Zlínu. Už by to chtělo další pozápasovou show Branislav Konráda.

Pojďte si připomenout včerejší unikátní večer přímo z pohledu hráčů nastupujících na led:

Autoři | Foto David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.