pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Report: Tři body nad zlato, Mora podruhé porazila Zlín

Po třech domácích prohrách Kohouti zabrali a zvítězili nad Zlínem. Druhé moravské derby v řadě opět provázela strhující atmosféra.

V letošní sezóně může každý porazit každého, a proto je už druhé vybojované vítězství nad zlínskými Ševci o to cennější. Mora zápas zahájila ve velkém stylu, už ve 40 vteřině se strefil náš nejlepší střelec už devítigólový Marek Laš. Druhou branku přidal v šesté minutě navrátilec do sestavy Kohoutů Miroslav Holec a vypadalo to na bezstarostný průběh utkání. Jenže ještě v první třetině snížila, po zmatku v olomoucké obraně, zlínská posila z Havířova Jan Maruna.

Druhá třetina se Hanákům vůbec nepovedla, mohli sice po velkých šancích přidat další dvě branky, ale proti byl vynikající brankář Kašík. Skvělou kulisu zápasu udržovala i početná skupina fanoušků Zlína, kteří zabrali celou protilehlou tribunu k domácímu kotli. Kohoutům se nedařilo a výsledkem tak byly tři oslabení v řadě. Vyrovnání přišlo paradoxně ve hře pět na pět a postaral se o něj Čachotský.   

V poslední třetině se Hanáci vrátili ke skvělému výkonu ze začátku utkání  a přišla i sladká odměna v podání skvěle hrající čtvrté lajny, když na 3:2 zvýšil Jakub Herman. V závěru utkání ještě zaúřadovali rozhodčí, kteří sice zabránili vznikající bitce mezi domácím Staňkem a zlínským Kubišem, ale pouze Olomoučan dostal trest do konce zápasu. Závěr si už Mora zkušeně pohlídala a stadionem tak po dlouhé době zase mohlo zaznít vítězné „Kdo neskáče, není Hanák.“

Kohouty teď čekají dva venkovní zápasy, v pátek vyrazí do Pardubic a v neděli do Karlových Varů, doma se opět představí až v pátek 27. 11. proti Liberci.

Slovenský útočník Peter Zuzin se v olomouckém dresu už neobjeví, protože se s klubem dohodl na rozvázání smlouvy a dal přednost svému domovskému týmu ze Zvolena, který je současným lídrem slovenské ligy. Uspěchat trenéři nechtějí návrat zraněného Pavla Skrbka a dobrou zprávou je, že Roman Rác už začal trénovat, s jeho plným zatížením se ale počítá až na přelomu roku.

Po zápase jsme vyzpovídali střelce vítězné branky Jakuba Hermana

Dal jste rozhodující gól. Jak situace vznikla?
Čekali jsme na brejky a ujeli jsme jim do přečíslení dva na jednoho. Mira Holec si pěkně počkal a dal mi to přesně na hokejku. Já už do toho jen pak prásknul. Jsem rád, že to tam spadlo.

V závěru jste si výsledek už pohlídali...
Hlavně jsme to chtěli ubojovat, je jedno jestli vyhrajeme 3:2 nebo 4:0 protože důležité jsou tři body. Šli jsme do zápasu s tím, že po dvou prohrách v řadě to chceme obrátit na naši stranu.

Čtvrtá lajna opět táhla tým, tentokrát s novými křídly Mataiem a Holcem. Jak jste si na ně zvykl?
Jdeme zápas od zápasu a nemáme ve hře tolik prostoru. O to víc jsme rádi, že z těch šancí něco proměníme. Je to o to těžší, ale musíme bojovat a třeba se časem posuneme o lajnu výš.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.