pátek 26. dubna 2024 Oto

Report: Hokejisté vezou z Pardubic jeden bod, Mora po nájezdech prohrála 4:3

Po domácí ubojované výhře nad Zlínem se hokejisté HC Olomouc představili v Pardubicích. Zápas, který už se zdál pro Kohouty vyhraný, dospěl do nájezdů. V nich byli úspěšnější domácí, kteří získali dva body na svojí stranu.

Hanákům se od začátku vůbec nic nedařilo, neboť měli problém vymanit se z pardubického tlaku, který je věznil ve vlastním obranném pásmu. Trest přišel v podobě přesilovkového gólu Davida Tomáška, který se v 10. minutě prokličkoval přes olomoucké obránce a dal domácím vedení. Vysvobození pro Olomouc přišlo v podobě přesilové hry, kterou využil střelou od modré Laš a vyrovnal na 1:1. Najednou bylo Kohoutů plné hřiště, což pramenilo v obrat. Miroslav Holec chtěl vystřelit, puk mu ovšem sjel z hole, ale ke štěstí hostů kotouč po zaváhání obrany Pardubic dostal za Maxwellova záda Herman. První třetina tak skončila za stavu 1:2.

Ve druhé části držel Moru Tomáš Vošvrda v bráně a navíc Olomouc sama v polovině třetiny udeřila. Po střele Buce se puk odrazil před gólmana Vejmelku, který po první periodě nahradil Mawella, a tam byl připravený Jan Knotek, který dostal kotouč skrz betony těsně za brankovou čáru. Gól, který ještě musel potvrdit videorozhodčí, stanovil konečný výsledek třetiny, který byl 3:1 z pohledu Mory.

Domácím nezbývalo nic jiného, než ve třetí třetině na olomoucké vlétnout. Vošvrda si připisoval jeden zákrok za druhým, nicméně v 47. minutě musel podruhé kapitulovat. Tomáš Rolinek po přihrávce Marcinka v těžké pozici tečoval puk a snížil na 2:3. Následoval velký tlak domácích, který ovšem postupně slábl a vyrovnání nepřinášel. Navíc za Kohouty ještě zahrozil Petr Kafka, který mohl utkání definitivně rozhodnout. Pardubice zkusily hru bez gólmana, která jim 39 vteřin před koncem přinesla ovoce a olomouckým zklamání. O vyrovnávací branku se postaral Gregorc. Utkání tak dospělo do prodloužení.

V něm ani jeden z týmu nerozhodl, a tak následovaly samostatné nájezdy. Na straně Mory neproměnil jak Mikúš, tak Kafka, a jelikož za domácí byl úspěšný Tomášek i Redenbach, nebylo co řešit. Mora si tak na Hanou odváží jen jeden bod, který musí být zklamáním. Zvlášť po průběhu utkání.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.