pátek 26. dubna 2024 Oto

To byl obrat! Mora v Karlových Varech vyhrála 2:1

V neděli Hanáci putovali do Karlových Varů, kde po Pardubicích odehráli druhý zápas po sobě ve venkovním prostředí. Ačkoliv na západočeské půdě Hanáci prohrávali 0:1, zásluhou gólů Vodného a Kafky si odvážejí tři body.

První třetina se nesla spíše v bojovném duchu. Šance nepřicházeli jak na domácí tak ani na hostující straně. Nejvíce na straně Energie zlobil Tomáš Rachůnek, který se ke konci třetiny prosmýkl obranou Mory, ale brankář Branislav Konrád, který se do olomoucké brány vrátil po třech zápasech, ho vychytal. Zahrozila i Olomouc. Konkrétně útočník Zeman po přihrávce Mikuše střílel z první, nicméně Závorka si s jeho pokusem poradil.

Po přestávce už se ale skóre měnilo. Karlovarský obránce Gulaši vystřelil a jeho prudkou střelu dokázal Konrád pouze vyrazit k připravenému Martinu Bartekovi, který se z dobré pozice nemýlil. Gól Kohouty nakopl a začali být mnohem aktivnější. Do útoku se mnohem více tlačili i hostující beci a vznikaly nebezpečné situace. V jedné z nich se ocitl Řípa, ovšem po šikovném přiťuknutí nohou vystřelil jen do připraveného Závorky. Do konce druhé části se tak zatím výsledek neměnil.

To však už neplatilo ve 42. minutě, kdy se k sraženému puku dostal Michal Vodný a pohotovou střelou vyrovnal na 1:1. Po srovnání stavu přebrali iniciativu Karlovy Vary, ale jejich snaha o strhnutí výsledku byla marná. Naopak na druhé straně zavezl puk do útočné třetiny Zeman, předal ho Mikušovi, který parádní přihrávkou našel Kafku a ten se do střely položil náramně, neboť po této akci z 58. minuty vedla Olomouc 2:1. Energie ještě zkoušela hru bez gólmana, ale ta na rozdíl od té pardubické, která poslala zápas s Morou do prodloužení, byla bezúčelná. Hokejisté z Hané tak získali 3 body.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.