čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Hokejový trenér Fiala se po necelém roce vrátil do Olomouce

Hokejový trenér Petr Fiala se po necelém roce vrátil do extraligové Olomouce, kde bude pracovat jako skaut a videokouč. Bývalý útočník odešel z Hané před začátkem minulé sezony a stal se trenérem Brna, na střídačce Komety však vydržel jen do listopadu. Nyní už je zpět v Olomouci, kde působil v různých funkcích od roku 2007.

„Tím, že jsem tu strašně dlouhou dobu působil, tak jsem byl s klubem neustále v kontaktu. Když jsem v listopadu skončil v Brně, moc chutě do hokeje jsem nejdřív neměl. Ale pořídil jsem si permanentní vstupenku a někdy na přelomu roku jsme se domluvili, že budu v podstatě z domova připravovat videa soupeřů Olomouce do dalších zápasů a od nové sezony se zapojím přímo k týmu," uvedl Fiala pro klubový web.

Šedesátiletý kouč se tak nyní stal společně s Martinem Faltrem, který bude mít na starosti přípravu brankářů, novým členem realizačního týmu. „Nikoho jsme na to teď neměli, snažili jsme se to dělat nějak v těch dvou lidech. Určitě je to lepší, je to úspora času a práci si můžeme daleko lépe rozdělit," řekl trenér a majitel klubu Jan Tomajko pro denik.cz k Fialovu návratu. „Bude působit jako videokouč, ale taky jako skaut a nejspíš bude mít ještě nějaké další jiné funkce," doplnil.

Fiala počítá s tím, že se vedle přípravy videopodkladů bude věnovat i mladším hráčům. „Nejen v našem klubu, ale hlavně i v Chance lize, aby třeba v budoucnu mohli do Olomouce přijít hráči tak, jako letos Gřeš s Navrátilem, u kterých doufáme, že si své místo v týmu vybojují," poukázal Fiala na dvě akvizice z první ligy.

Extraligový šampion v dresu Kladna z roku 1980 již považuje Olomouc za svůj domov. „Tím, že jsme se domlouvali na spolupráci již někdy na přelomu roku, ani jsem neřešil žádné možnosti trénování v jiném klubu, protože jsem počítal s tím, že květnu nastupuju zde. Vracím se po roce, což není tak dlouhá doba, tím je vše snazší, vracím se do domácího prostředí," dodal Fiala.

Autoři | Foto HC Olomouc

Štítky sport, hokej, extraliga, Olomouc, Fiala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.