čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Report a ohlasy po utkání s Litvínovem: Mistr v sestupové propasti, Kohouti dál válí

Kohouti nenechali nic náhodě a hned od úvodních minut na Chemiky vlétli, což vedlo k vedení 2:0 a úřadující mistr extraligy už neměl sílu na obrat. Vyzpovídali jsme střelce branek Jakuba Hermana a Pavla Skrbka.

Tentokrát jsme nebyli svědky tradičního zaspání začátku domácího utkání, naopak hráči Mory soupeře ze severozápadu Čech přitlačili k bráně a ten začal chybovat. Na gólmana  Januse se valil útok za útokem a ujala se povedená akce čtvrté formace, kdy Radim Kucharczyk vybojoval puk u zadního mantinelu a prostrčil jej na Miroslava Holce, ten krásnou přihrávkou našel Jakuba Hermana a Plecharéna mohla slavit už po necelých třech minutách. Aktivita celého týmu neklesla a mohlo to být ještě veselejší, jenže Hanáci v této části přidali pouze druhý gól, který si do brány nešťastně hodil litvínovský obránce, po neproměněném samostatném úniku Petra Kafky.

Ve druhé části Kohouti polevili a pojistka vedení tak přišla až v závěrečné třetině, kdy si puk vyměnil kapitán Martin Vyrůbalík se svým asistentem Pavlem Skrbkem. Po jeho střele lovil Jaroslav Janus puk potřetí ze své brány. Zároveň šlo o využitou přesilovky, takže to vypadá, že se hra v početní výhodě začíná pomalu zlepšovat. Důležité tři body zůstaly doma. Škoda jen, že opět úžasnou atmosféru nepodpořila větší návštěva. Na stadion se kvůli televiznímu přenosu a brzkému začátku utkání vydalo jen 4053 fanoušků, a to je při současném parádním hokeji, který Mora předvádí trochu škoda.

Hned v neděli Kohouti vyrážejí do Třince, který se stále nezvedl ze svých nevýrazných výkonů. Před domácím publikem se Hanáci představí v pátek 11.12. proti Spartě. Té máme co vracet, zejména předchozí domácí porážku, ve které byli Hanáci lepším týmem, tehdy je ale vychytal ex olomoucký odchovanec Jan Lukáš a řekl si o své místo v sestavě pražanů. Tímto zápasem Hanáci vkročí do druhé poloviny základní části.

Po utkání s Litvínovem jsme vyzpovídali hned dva gólové střelce:

Jakub Herman, střelec vítězné branky

Ve druhé třetině vás Litvínov přehrával, co bylo špatně?
Hráli jsme strašně pasivně, naštěstí jsme to přežili a Braňo Konrád nás podržel. Před třetí třetinou jsme si v kabině řekli, že se vrátíme k tomu, co chceme hrát a to se povedlo. Získali jsme důležitý tři body.

Váš gól vyplynul z velkého závaru a padnul hned ze začátku utkání. Co na něj říkáte?
Tlačili jsme na ně a já jsme se na chvíli ocitl úplně volný. V tu chvíli mě Mira Holec nádherně našel svou přihrávkou a já jsem to se štěstím trefil.

Bylo hodně znát na Litvínovu, jako moc se trápí na dně tabulky?
Pořád mají dobré hráče, ale nehráli až tak špatně a pořád si myslím, že se z toho ještě vyhrabou. Nebýt našeho gólmana, mohli jsme po druhé třetině prohrávat tři nula a to bylo by to hodně těžké.

Co jste si řekli po předchozí prohře 0:4 ve Vítkovicích?
Tak nedali jsme gól, o to těžší to byl zápas než dnes. Tam jsme málo stříleli, nechodili do brány a celkově jsme hráli pasivně. Navíc jsme tam dostali laciný góly právě z předbrankového prostoru.  Teď proti Litvínovu jsme to změnili a poučili se.

Pavel Skrbek, navrátilec do sestavy

Vrátil jste se po delší době do obranných řad. Jak se Vám hrálo?
Dal jsem sice gól na 3:0, ale to nic neznamená, moc dobře jsem nehrál. Naštěstí celý tým šlapal, až na výpadek ve druhé třetině.

Chybí Vám zápasový rytmus?
Za měsíc a půl jsem hrál jen dva zápasy a je to znát, chyběl mi odhad, takový ten klid s pukem. Ale snad se do toho zase dostanu.

Výsledek je pro Litvínov možná trochu krutý?
Je vidět, že nejsou v pohodě, protože jinak jako tým jsou stále velmi silní a mají kvalitní hráče.

Jak se cítíte zdravotně?
Nechci o tom radši mluvit, doufám, že už budu v pořádku. 

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.