středa 24. dubna 2024 Jiří

Mora vyhrála v Třinci a vyhoupla se na třetí místo

Poslední vzájemný zápas, který se odehrál v Olomouci, přinášel Hanákům jen ty nejlepší vzpomínky. Na domácí výhru 6:0 navázali v třinecké Werk areně více než dobře, jelikož vyhráli 4:1 a posunuli se na skvělou třetí příčku v tabulce Tipsport extraligy.

Zhruba v polovině první třetiny se do velmi nadějné pozice dostával olomoucký Ondrušek, ovšem ani na dvakrát nedokázal Hamerlíka překonat. První střelu třinecký gólman vyrazil a druhým pokusem obránce Mory jen těsně minul branku. Ke konci první části už bylo veseleji, protože Eberle udržel puk u mantinelu, přihrál přímo před branku, kde byl připraven kapitán Vyrůbalík, který otevřel skóre.

Do druhé třetiny si Olomouc přinesla ze šatny pohodu, která se odrazila na výsledku, ale pěkně popořádku. Nejprve Jaroměřský nahazoval od modré čáry před bránu a kotouč celkem překvapivě skončil za Hamerlíkovými zády – 0:2. O čtyři minuty později Tomáš Mikúš obral útočníka Hrňu a velmi povedenou střelou na bližší tyč nedal třineckému brankáři šanci – 0:3. Domácí hráči musel zkousnout pískot svých fanoušků a také další gól. Dávid Buc a Marek Laš ujeli do přečíslení 2 na 1 a druhý jmenovaný si po přihrávce prvního poradil se situací bravurně – 0:4. Po tomto gólu už šel Hamerlík ven z brány a nahradil ho Šimon Hrubec. Do konce druhé části ještě domácí Galvas procedil puk za Konráda, nicméně to už byla jen kosmetická úprava na 1:4.

Třetí perioda už žádný gól ani velkou šanci nenabídla a tak olomoucká Mora i podruhé v sezoně obrala Třinec o všechny tři body.  Z posledních pěti zápasů prohráli svěřenci Zdeňka Venery jen jediné utkání a dá se mluvit o velmi slušné předvánoční formě.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.