úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Ohlasy po utkání: Na tabulku se podíváme po sezoně, hodnotí druhou příčku katové Sparty

Skvělý zápas odehráli hokejisté HC Olomouc proti Spartě, které nedali šanci a zvítězili jasným rozdílem 5:1. Parádní večer to byl zejména pro útočníky Miroslava Holce a Jakuba Hermana, kteří si shodně připsali po třech bodech a nemůžou tak chybět jejich ohlasy.

Útočník Jakub Herman, hráč utkání

Jaké to bylo utkání?
Suprové. Vyhráli jsme nad Spartou, což jsme chtěli, jelikož jsme ji letos ještě neporazili a ani s ní neudělali bod. Dnes jsme to zlomili a to je skvělé. Navíc byla skvělá atmosféra, předvedli jsme týmový výkon, takže musíme být spokojení.

Sám jste vstřelil dva góly…
Ten první mi dal Míra (Miroslav Holec) do prázdné brány. U druhého jsem si sjel před bránu, trefil jsem to, prostě jsem byl na správném místě.

Ze začátku jste na Spartu vlétli, tak bylo jen otázkou času, kdy dáte gól?
Tlak tam byl a zaplaťpánbůh, že nám to tam spadlo. Mohlo to být i naopak, ale bylo to tak, jak to bylo, takže super.

Čím to, že jste Spartu takto přehráli?
Vlétli jsme na ně, myslím, že jsme je zaskočili, pak jsme dali dva rychlé góly a myslím si, že to je zlomilo, nepustili jsme je k ničemu, moc přesilovek neměli a ty které měli, tak jsme celkem ubránili, Braňo (Branislav Konrád) výborně zachytal, takže super výkon.

Proběhly nějaké myšlenky na hattrick, protože ty vaše góly přišly relativně brzy?
Určitě tam nějaké myšlenky na hattrick byly, dokonce i povzbuzování v kabině, ale já jsem hlavně chtěl vyhrát a třeba to padne někdy jindy a dnes mi tolik nešlo, ale jak říkám, myšlenky na třetí gól jsem měl.

Co říkáte na to, že víceméně rozhodla čtvrtá formace?
Já si myslím, že máme čtyři vyrovnané formace, dáváme hodně gólů a doufám, že to tak vydrží a budeme v tom pokračovat. Je vidět, že každá formace může dát gól a rozhodnout zápas.

Jak jste si užíval ovace tribun? Předvedl jste oslavné kotrmelce…
Nevěděl jsem, co mám vymyslet, tak jsem něco zkusil, Tomáš Vošvrda mi poradil a těch ovací si vážím.

Za posledních osm zápasů jste vstřelil pět gólů, tak cítíte se lépe než na začátku sezóny?
Cítím se samozřejmě lépe, když to tam padá. Je to lepší a lepší a doufám, že vydržím, a že to bude ještě lepší.

Jste na druhém místě, tak jak se budete kochat tabulkou?
Je to skvělé, ale my se na tabulku nesmíme dívat. Prostě musíme jít zápas od zápasu, sbírat co nejvíce bodů a na tabulku se podíváme po sezoně.

Útočník Miroslav Holec

Nejdříve zhodnoťte celkově utkání.
Hodnotí se to samozřejmě dobře, protože jsme získali tři body, myslím si, že jsme dnes předvedli dobrý výkon a já doufám, že na to v neděli navážeme.

Byl to zápas vašeho útoku, protože o čtyři góly z pěti jste se postaral vy s Jakubem Hermanem?
Takhle bych to nebral, samozřejmě je to super, ale já si myslím, že je jedno, kdo dává góly, důležité je, že se vyhrává a hrajeme jako tým.

Byl to pro vás osobně vydařený zápas po dvou gólech a jedné asistenci?
Samozřejmě, dobrý zápas.

Co říci k vašim gólům?
Já jsem říkal klukům, že jsem dnes zatím ani nevystřelil na bránu a pak mi to tam Kucharda (Radim Kucharczyk) krásně dal a já jsem to trefil pěkně pod vyrážečku. U druhého gólu v přesilovce 5 na 3 jsme si říkali, že to zkusíme nějak sehrát, že nemáme nic nacvičeného, ono je to kolikrát lepší, a tam Hermoš (Jakub Herman) držel puk, já jsem si odcouval, oni se rozestoupili, dostal jsem kotouč a pak jsem se jen podíval, kam to trefit, lapačka to je moje oblíbené místo, a tak jsem to tam uklidil.

Čím to, že jste byli lepší než Sparta?
Těžko říct. Mně se proti Spartě hraje každý zápas špatně, nemám na ní moc dobré vzpomínky a dnes se to obrátilo v můj prospěch, ale jinak se mi se Spartou hraje vždycky špatně.

Co říkáte na druhé místo v tabulce?
Abych pravdu řekl, tak já na to vůbec nekoukám, protože to je strašně zkreslující, některé týmy mají méně zápasů, ale mě zajímá, co bude na konci a tam bude důležité, abychom byli do desítky.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.