sobota 20. dubna 2024 Marcela

Report a video: Famózní Kohouti vypráskali Spartu

Tak nějak jsme doufali, že bychom letos poprvé mohli Spartu porazit, jenže tak skvělý výkon Kohoutů nečekal ani ten největší optimista. Hanáci se po výhře 5:1 zaslouženě vyhoupli na druhé místo v extralize.

Trenér Sparty postavil do brány hrdinu posledního vzájemného zápasu Jana Lukáše, jenže tentokrát jeho kouzlo přestalo působit už po 11 minutách, kdy precizní přihrávce Miroslava Holce skóroval Kuba Herman. Jako přes kopírák přidal za dvě minuty Herman druhý gól, tentokrát po přihrávce Jana Eberleho. Hanáci se ani při tomto stavu nenechali ukolíbat a nepolevili v útočení.

Druhá třetina přinesla stejný obrázek hry, Mora tlačila Spartu a ta s nezmohla na větší odpor. Skóre zápasu se však posunulo jen jednou, když Dávid Buc využil zmatku v pražské obraně a s přispění hostujícího hráče tak jeho střela skončila za zády sparťanského gólmana. Stav 0:3 Sparťany pořádně rozladil, ale pečlivě hrající Hanáci je nenechali nadechnout. To se líbilo i ochozům, které hráče odměnily, v posledních zápasech už tradiční, mexickou vlnou.

Máme nejlepší čtvrtý útok v lize, což se potvrdilo ve třetí části zápasu. Miroslav Holec přidal dva góly a bylo hotovo, i když Sparťané ještě před tím snížili na 1:4, po pátém gólu z hokejky Holce v přesilovce 5 na tři, už nedokázali se zápasem nic udělat. Famózní představení celého týmu ještě podtrhl jistý Braňo Konrád v bráně a mohl se tak společně s mužem zápasu Jakubem Hermanem užít pozápasovou děkovačku.

Už v neděli čeká Moru další výzva – nepříjemný Hradec Králové, který po výměně trenéra šlape jako hodinky a Hanáci tomuto týmu zatím ve dvou předešlých utkáních nedokázali dát ani gól. Přímý souboj o druhé místo v tabulce bude posledním domácí zápasem před štědrým dnem, proto si jej přijďte užít. Kohouti hrají skvěle tak neseďte u televize a přijďte ukázat, jak se fandí na Hané.

Podívejte se na přesný zásah Miroslava Holce v přesilovce 5 na 3:

 

Autoři | Foto David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.