pondělí 29. dubna 2024 Robert

Případný hokej bez lidí? To by bylo na ho***, tvrdí Nahodil. Jak to je s marody?

Hanáci mohli navázat na vítězství ve Zlíně doma s Libercem. Dokonce vedli 1:0, když se prosadil mladík Handl, ale hosté utkání otočili. Kohouti tak po porážce 1:4 zůstali bez bodu.

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 18. Handl (Nahodil, Navrátil) - 31. Lenc z trest. střílení, 41. Filippi (Šmíd, Bulíř), 47. Šmíd (P. Jelínek, Šír), 52. J. Vlach. Rozhodčí: Šír, Sýkora - Ondráček, Axman. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2800 (omezený počet).

„Myslím, že první třetinu jsme hráli dobře. Ale asi od půlky zápasu jsme polevili a přestali jsme hrát naši hru. Ztráceli jsme puky a od té doby Liberec ukázal svou zkušenost a využil šance, které jsme my nedokázali proměnit. Zaslouženě vyhrál,“ znává Lukáš Nahodil.

Právě s Nahodilem hrál v útoku osmnáctiletý Tobiáš Handl, který se prosadil ve skrumáži před brankou. „Já jsem byl za brankovou čárou s kotoučem a zkoušel jsem to prostřelit o brankáře, který tam ležel u tyčky. Myslím, že oni vůbec nevěděli, kde je puk. Já jsem se pak po dorážce taky natahoval, ovšem Handlík tam dojel dřív, dorazil to a byl z toho hezký gól. Je škoda, že nám to nestačili na body,“ říká smutně Nahodil.

Prostor v první formaci si pochvaloval i samotný Tobiáš Handl. „Jsem rád, že mi trenéři dali příležitost a budu se snažit jim to vynahradit,“ sděluje důrazně.

Na utkání dorazilo 2800 diváků, což byl nejvyšší možný počet. „Atmosféra byla parádní. Je super, že můžeme mít aspoň nějaké lidi na stadionu,“ libuje si Lukáš Nahodil.

„Ale chtěl bych apelovat na lidi, aby roušky opravdu nosili. Nechtěli bychom hrát zase bez fanoušků, to je hokej s prominutím úplně na ho***,“ tvrdí zkušený útočník a pokračuje: „Buďme zodpovědní, ať máme aspoň nějakou radost.“

Další duel odehrají Hanáci (snad) v pátek, kdy mají přivítat doma Pardubice. V zápase budou trenéři Moták a Tomajko ještě postrádat Klimka se Strapáčem, ale do sestavy by se měli vrátit dva jiní hráči.

„Doufám, že budou hrát David Ostřížek s Tomášem Dujsíkem. To by nám pomohlo, protože patří ke zkušeným hráčům,“ povídá Zdeněk Moták o svých dvou svěřencích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alena Zapletalová (hc-olomouc.cz)

Štítky hokej, Olomouc, extraliga, Liberec, Nahodil, Handl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.