čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Nedělní zápas Mory s Třincem odložen kvůli koronaviru

Hokejisté Třince si odložili nedělní zápas 4. kola extraligy proti Olomouci a podstoupí testy na covid-19. Pro Oceláře to měla být domácí premiéra v novém extraligovém ročníku, hledá se náhradní termín duelu. Naposledy se Třinec představil v úterý v Litvínově, který si pak kvůli podezření na koronavirovou nákazu odložil páteční utkání v Liberci i nedělní doma s Plzní.

„Hokejisté Olomouce v neděli 27. září nesvedou další extraligový souboj, utkání v Třinci je vzhledem k podezření na výskyt koronaviru v mužstvu soupeře odloženo. Třinecký klub postupuje podle pokynů příslušné hygienické stanice, kádr i realizační tým Ocelářů podstoupí testy na přítomnost koronavirového onemocnění. Pro zápas se hledá náhradní termín,“ oznámil dnes HC Olomouc na svých webových stránkách.

Olomouc čeká první odklad v sezoně. Zatím nastoupila v plánovaných termínech ve Zlíně (4:1) a doma s Libercem (1:4) i s Pardubicemi (3:2). Má tak na kontě také šest bodů.

Odloženo bylo už 14 utkání extraligy

Kvůli koronavirové nákaze v týmech Vítkovic a Komety Brno i podezření v Karlových Varech, Litvínově a Třinci bylo do úterního 5. kola odloženo už celkem 14 utkání. Naopak byly naplánovány tři předehrávky celků, kterým se uvolnily termíny.

Ve čtvrtek Asociace profesionálních klubů ledního hokeje odhlasovala, že nebude soutěž přerušovat i přesto, že ministr zdravotnictví Roman Prymula ve středu oznámil, že na akce ve vnitřních prostorách bude mít v příštích dvou týdnech přístup jen nejvýš tisíc diváků.

V pátek se odehrály ve 3. kole jen tři duely a na duel Zlína s Hradcem Králové zavítalo pouze 499 diváků, nejméně v historii základní části samostatné české extraligy (od sezony 1993/94). Další dvě utkání Plzeň - Mladá Boleslav a Olomouc - Pardubice vyrovnaly s rovnou tisícovkou fanoušků dosavadní minimum z duelu Kladna s Plzní z 24. září 2000.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto | Zdroj ČTK

Štítky hokej, třinec, odložen, zápas, koronavirus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.