úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Mora dosáhla v Brně na jeden bod, i když prohrávala 3:0

Po třech prohrách v řadě už Mora potřebovala v pondělním utkání proti Kometě Brno bodovat. To se částečně povedlo i přes to, že Mora měla třígólové manko, nicméně v prodloužení Hanáci prohráli, a tudíž berou jen jeden bod.

První třetina nebyla pro Olomouc nic jiného než jeden velký průšvih. Ve 4. minutě dával po dorážce z brankoviště na 1:0 domácí Dostálek. Pouze o necelou minutu později zvyšoval na rozdíl dvou branek útočník Raška a gólem z přesilovky na 3:0 vyhnal Jan Hruška olomouckého brankáře Vošvrdu z branky. Blamáž odvrátil rovněž gólem z přesilovky Slovák ve službách Mory Dávid Buc a vykřesal naději na zvrat.

Ten přiblížil brankou v 29. minutě Jakub Herman, který v pádu dokázal dostat puk za Čiliakova záda. O senzační vyrovnání se postaral po přihrávce Kafky střelou z mezikruží Adam Zeman. Následující minuty držel Moru nad vodou výbornými zákroky Konrád, který v první třetině nahradil vystřídavšího Vošvrdu. Druhá část tak skončila remízou 3:3.

Vyprodaný brňenský stadion se i přes několik šancí, které se vyskytly na obou stranách, ve třetí třetině gólu nedočkal a následovalo tak prodloužení.

To rozhodl už po minutě a dvanácti sekundách svým druhým gólem v utkání Jan Hruška, který téměř zpoza brány dokázal o Konráda dostat kotouč do olomoucké svatyně a Kometa se tak mohla radovat z vítězství. Pro hokejisty Olomouce to byla čtvrtá porážka v řadě a vítězství z následujícího domácího utkání proti Chomutovu budou potřebovat jako sůl.

Autoři | Foto Facebook HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.