sobota 20. dubna 2024 Marcela

Návrat do utkání ve velkém stylu! Mora porazila Pardubice 4:3

Ve 25. minutě svítilo na výsledkové tabuli skóre 0:3. Kotel domácích v tu chvíli skandoval „ještě to zkusíme“ a hráči Mory to také zkusili. A to velmi stylově, neboť dohnali třígólové manko, poslali zápas do prodloužení, které rozhodl krásnou střelou do šibenice Dávid Buc.

Pardubice se ujaly vedení po hrubé chybě Olomouce. Hanáci dohrávali přesilovku a nevšimli si z trestné lavice vyjíždějícího Tomáše Bokroše, který se zmocnil puku a tváří v tvář Konrádovi si dokázal poradit. Na 2:0 zvyšoval minutu a osm sekund před první sirénou Jakub Orsava, který využil zmatků v olomoucké obraně a trefil se do poodkryté branky.

Ani na začátku druhé třetiny nic nenasvědčovalo tomu, že by se Mora měla vrátit do utkání. Opět po chybě obrany Olomouce, která byla přiliš vytažená a nezajištěná, skóroval Petr Sýkora a bylo hodně zle. Hanáky, jako už poněkolikáté v sezóně, nakopla až takováto ztráta a uzamkli Pardubice v jejich obranném pásmu. I přes sérii šancí Maxwell v pardubické svatyni odolával. Na přesilovkovou teč Jana Knotka však už byl americký gólman krátký a Kohouti snížili na 1:3. O necelé dvě minuty později dostal do útočného pásma přihrávku Aleš Jergl a povedenou střelou nedal Maxwellovi šanci. Skóre 2:3 po druhé části bylo příslibem dobré podívané v poslední třetině.

Ve 39. minutě se olomoucká Plechárna dočkala toho, na co čekala. Zdánlivě ztracený puk vybojoval Matěj Pekr a naservíroval ho přesně do jízdy Janu Knotkovi, který přízemní střelou vstřelil svůj druhý gól v utkání a vyrovnal na 3:3. Následně mohli rozhodnout utkání jak domácí tak Východočeši, protože oba celky si připsaly velké šance. Ty však zůstaly neproměněnými, a tak zápas musel do prodloužení.

Cenné dva body v něm vystřelil po necelých třech minutách trefou do šibenice slovenský útočník Dávid Buc a stadion, který byl na nohou, následně mohl sledovat žonglérskou show Branislava Konráda se sněhovými koulemi.

Hokejisté Olomouce se po 34. kole Tipsport extraligy nachází na šestém místě a drží tak pozici, která zajišťuje přímý postup do play-off. 

Autoři | Foto Tomáš Macák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.