pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V podstatě jsem v bráně celý zápas jen stál, říká po duelu s Vary Braňo Konrád

Po sedmi zápasech se Kohouti konečně dočkali vítězství za tři body. Karlovým Varům vstřelili v každé třetině jeden gól a utkání dokonce dokázali uhrát bez obdržené branky. Vyzpovídali jsme tři opory Mory.

Kapitán Martin Vyrůbalík

V posledních zápasech se vám konečně začíná dařit v přesilovkách. Trénujete je nějak více?
My je trénujeme pořád, ale předtím to bylo takové kostrbaté, ani jsme nebyli schopní se pořádně dostat do jejich pásma. Důležité teď je, že na začátku přesilovky vyhrajeme buly a pak už se sehrajeme. Jeden gól dnes byl šťastný, protože si tam puk do brány dali sami, ale jsme za to určitě rádi, protože nám to pomohlo k výhře.

Vstup do dnešního zápasu byl úplně jiný než v ostatních utkáních. V čem byla ta změna?
Konečně jsme udělali to, co jsme si řekli. Vždycky jsme si vykládali v kabině, že musíme hrát od začátku, ale vůbec to tak nebylo. Po utkání s Pardubicemi každý hodnotil, že to byla hrůza a děs, takže dnes jsme do toho vletěli a chtěli jsme to každopádně urvat už v první třetině, protože šest zápasů jsme nedali první gól, pořád jsme dotahovali a otáčeli zápasy. To nás stálo moc sil a dnes jsme chtěli hrát od začátku, a vyšlo to.

Jak moc si ceníte toho, že více jak po měsíci jste neobdrželi branku?
To nějak neřešíme. Zeptejte se Braňa (Branislav Konrád), ale možná ani on to neřeší. Jsme rádi za tři body, které jsme také dlouho neuhráli a za víkend máme celkem pět bodů, což je paráda, jelikož zase máme trochu klid a doufáme, že to co chceme uhrát uhrajeme.

Střelec prvního gólu Marek Laš

Co rozhodlo dnešní zápas?
Po dlouhé době jsme začali zápas lépe než soupeř, což se nám v posledních zápasech nedařilo a museli jsme dotahovat skóre. Někdy se to povedlo, někdy zase ne. Řekli jsme si, že není možné abychom v každém zápase dotahovali a z dobrého začátku pramenilo to, že jsme vstřelili gól. Mohli jsme dát více branek, ale naštěstí jsme dali aspoň každou třetinu jeden a stačilo to.

Vy jste k dobrému začátku přispěl gólem...
My jsme to ani takhle nechtěli sehrát, nějak to vyplynulo ze situace, protože jsem na modré čáře zaskakoval za beka a myslím, že bych to na tréninku takhle trefil možná jednou z deseti pokusů.

Karlovy Vary jste v první třetině nenechali pomalu ani jednou vystřelit. Bylo to vaším dobrým, nebo jejich slabým výkonem?
Já si myslím, že to bylo naším dobrým začátkem, na který navázaly všechny lajny a tím jsme je zaskočili. Oni nejsou asi úplně v pohodě, takže když na ně soupeř takto vlétne a ještě jim tam padne branka, tak se jim asi moc dobře nehraje.

Brankář Branislav Konrád

Dnes jste vychytal čtvrtou nulu v sezoně. Počítáte si to?
Ano čtvrtá. To si člověk pamatuje, protože jich za sezónu zase tolik není.

Jak moc bylo těžké udržet v první třetině koncentraci? Moc jste si nezachytal ...
Dokonce v prvních dvou třetinách to bylo stejné. V podstatě jsem tam jen stál, a když na mě šla nějaká střela, tak ji chytili kluci nebo šla vedle brány. Zákroků jsem moc neměl a bylo to skoro stějně těžké na hlavu, jako na fyzičku.

Asi jste se více zapotil při pozápasové oslavě než při prvních dvou třetinách... (Branislav Konrád převáděl roztleskávačku)
Tak to těžko říct. I tak se člověk zapotí, když sleduje hru a musí dávat pozor, protože může kdykoliv přijít nějaký špatně odražený puk. Jak jsem řekl, na soustředění je to mnohem těžší, když na vás puky nelétají.

Autoři | Foto David Superata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.