pondělí 29. dubna 2024 Robert

Hanáky trápí marodka. Nechci ale brečet, hlásí Moták. Proč vypadli další hráči?

Ve středečním zápase se Kohouti museli obejít bez dalších čtyř hráčů. I proto vypomohl Hanákům z první ligy Tomáš Čachotský. Na výhru to ale nestačilo, Zlín vyhrál 4:1.

Olomouci neprospívá ani současná marodka. Od pondělního zápasu v Liberci vypadli ze sestavy další čtyři hráči. Hned tři kvůli pozitivním testům na Covid-19.

„Někteří ještě nebyli pozitivní v té první várce,“ vysvětlil kouč Kohoutů. „Navíc se nám zranil Kuba Navrátil v Liberci,“ posteskl si. „A vypadá to s ním na déle…“ řekl zklamaně.


„Navíc se zranil Kuba Navrátil. Vypadá to na délé..."


Do toho jsou dlouhodoběji zranění i další hráči. Například Petr Strapáč i Lukáš Klimek. „Máme čtyři dlouhodobě zraněné útočníky ze základní sestavy. Já nechci brečet. To ani nikdy nebudu. Ale…“ těžko hledal slova.

I proto Olomouc reagovala a povolala z Jihlavy zkušeného Tomáše Čachotského. „Pravděpodobně to budeme řešit delší dobu někým z první ligy,“ dodal. Pro hráče jihlavské Dukly to byl návrat do extraligy po více jak dvou letech.

Jednalo se o velmi rychlý přesun z Jihlavy. „Hned po úterním tréninku jsem se to dozvěděl. Stihl jsem si jen zabalit věci. Brzo ráno jsem pak vyjížděl do Olomouce,“ prozradil osmatřicetiletý útočník.

Měl za sebou jen jeden společný trénink s jihlavským týmem a jeden dopolední trénink s Kohouty v den zápasu. „Musím říct, že to těžké bylo. Ale teď je to obtížné pro všechny. Takže se nechci vymlouvat,“ zdůraznil zkušený hráč.

Další utkání čeká Hanáky v pátek, a to na ledě Třince. „Zápasy jsou nejlepší trénink i pro samotnou kondici. Musíme pracovat, abychom se do toho zase dostali,“ řekl závěrem trenér Zdeněk Moták.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alena Zapletalová (hc-olomouc.cz)

Štítky hokej, extraliga, HC Olomouc, Zlín, Moták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.