středa 1. května 2024 Svátek práce

VIDEO: Kohouti přijeli do Hradce jen s deseti útočníky, Lukeše nepřekonali

Hanáky trápí marodka. Do Hradce Králové museli jet jen s deseti útočníky a na domácím nevstřelili ani jednu branku. Připsali si tak pátou porážku v řadě. Další zápas je čeká v úterý, a to doma proti Plzni.

Mountfield HK - HC Olomouc 4:0

Branky a nahrávky: 26. F. Pavlík (M. Chalupa, Cingel), 42. V. Růžička (Smoleňák), 48. Koukal (Blain), 56. F. Pavlík (Jergl, Hronek)

Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Zámorský, Nedomlel (A), Blain, Hronek, F. Pavlík (A), Jank, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Kelly Klíma, V. Růžička, J. Sklenář – M. Chalupa, Lev, Perret – Jergl, Koukal, R. Pavlík.

HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), A. Rutar, Ondrušek (A), T. Černý – V. Tomeček, J. Knotek (A), Burian – Kucsera, Nahodil, J. Káňa – Bambula, Čachotský, Olesz – Mácha.

Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Votrubec, Ševic

Střely: 38 - 32

Olomouc přitom mohla jít do vedení. Ve čtvrté minutě bylo nařízeno trestné střílení, ale Lukáš Kucsera na Lukeše nevyzrál. Šance pak byly na obou stranách, ale v první části branka nepadla.

Skóre se poprvé měnilo ve 26. minutě. V početní výhodě překonal FIlip Pavlík brankáře Lukáše. Další tři branky přidali domácí ve třetí části. Vladimír Růžička se z předbrankového prostoru nemýlil, protože tam byl zcela sám.

Ve 48. minutě střílel nebezpečně Radovan Pavlík, po několika odrazech se k zakončení dostal Petr Koukal a zvýšil stav zápasu na 3:0. Poslední branku přidal bek Filip Pavlík, z pravého kruhu přidal svůj druhý přesný zásah v utkání a upravil skóre na konečných 4:0.

Olomoučtí hokejisté dnes na Štěpána Lukeše recept nenašli, a tak bohužel odjíždějí z Hradce Králové bez bodu.????

Zveřejnil(a) HC Olomouc dne Neděle 15. listopadu 2020

Ohlasy trenérů:

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Dvě třetiny se nám dařilo Hradec nepustit do náskoku a myslím si, že během těch dvou třetin jsme hráli v obraně dobře, ale rozhodl soupeřův druhý gól, po kterém už náš výkon nebyl tak dobrý. Naše nevyužitá dlouhá přesilovka 5 na 3 je také jedním z důvodů, proč jsme dneska nebodovali. V úterý hrajeme s Plzní, takže to musíme napravit."

David Kočí (Moutfield HK): „Jsme rádi za vítězství. Perfektní výkon předvedl náš gólman Štěpán Lukeš, který vychytal nulu, což nám obrovsky pomohlo. Jsme spokojeni i s výkonem mančaftu. Akorát druhá třetina pro nás byla trošičku složitější, Olomouc nás tam přetlačila a my jsme hráli takový složitý hokej, ale třetí třetinu jsme se zase vrátili zpátky k naší hře a dokázali zápas urvat."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Štítky hokej, extraliga, Olomouc, Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.