neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Situace je mimořádná, zní z Olomouce o marodce. Přichází dva útočníci Komety

Hokejoví útočníci Jakub Valský a Silvester Kusko budou měsíc hostovat v Olomouci. Oba hráče na Hanou uvolnila Kometa Brno.

„Situace je opravdu mimořádná, podobně širokou marodku v kádru snad nepamatuji. V posledních hodinách jsme intenzivně jednali o posilách a jsem rád, že jsme se s Kometou dohodli na výpomoci dvou hráčů," uvedl generální manažer Olomouce Erik Fürst na klubovém webu s tím, že mohou přijít i další posily.

Hanáci mají mimo hru z důvodu zranění či nemoci deset hráčů. V sestavě chybí David Ostřížek, Lukáš Klimek, Petr Strapáč, Jakub Navrátil, Matúš Hlaváč, Petr Kolouch, Tomáš Valenta, Tobiáš Handl, Tomáš Gřeš a Matěj Kořenek.

I Kometa měla v minulých dnech velkou marodku, do svého bývalého klubu se proto vrátili útočníci Tomáš Svoboda a Adam Gajarský. Následně ale skončila karanténa Petru Holíkovi, z USA se vrátil Peter Mueller, dořešily se podmínky startu Anthonyho Lucianiho a Brno má najednou přetlak v útoku.

Dvaatřicetiletý Valský přišel do Brna před sezonou z Liberce. Za Kometu odehrál čtyři extraligové zápasy, v kterých vstřelil gól a přidal asistenci. Pětadvacetiletý Kusko působí v Kometě od mládežnických let, v tomto ročníku se do sestavy probojoval třikrát a nebodoval.

Hanáci nastoupí v úterý k domácímu zápasu s Plzní. Vyhrají po pěti porážkách v řadě?

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Eger, hc-kometa.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, Olomouc, Valský, Kusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.