pondělí 29. dubna 2024 Robert

Nasraní sice jsme, ale musíme porážku spláchnout do záchodu, říká trenér Hanáků

Hanáci si připsali jedenáctou porážku v sezoně. Na Karlovy Vary nestačili 1:3, přitom nezačali špatně a vedli. „Já klukům neberu snahu a bojovnost. Ale nejsme produktivní,“ litoval trenér Zdeněk Moták po domácím utkání.

„Je to kombinace neproduktivity a toho, že si dvě branky vstřelíme sami. Porážíme se sami. Děláme fatální chyby a nedáváme branky. To je smrtelná kombinace,“ řekl upřímně po porážce.

„Nebudu ale snižovat výkon Varů, hrály dobře. Dělaly nám velké problémy,“ pověděl na adresu Karlových Varů kouč Hanáků. „Musíte respektovat sílu soupeře, závěr hráli výborně a nic nám nedovolili,“ uznal.

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Kucsera - 23. Koblasa (D. Kaše, Černoch), 37. Vondráček (Šenkeřík), 60. Černoch (Graňák, D. Kaše). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kajínek, Votrubec. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Bez diváků.

Není to už otázka psychiky? „Myslím, že by to neměla být otázka psychiky. Nikdo nerad prohrává… Všichni by chtěli vítězit,“ vyvrátil. „Klukům neberu snahu a bojovnost,“ upozornil.

„Ale… Dáte jeden gól, a to vyhrát nemůžete… Nula branek? Taky ne,“ poukazoval na trápení Olomouce v produktivitě. „Když dáme čtyři nebo tři, tak jsme úspěšní. Na tři branky jsme schopní vyhrávat! Jak bylo loni…“ zamyslel se.

Chceme pracovat s našimi kluky které tu máme, povídá Moták

„Můžeme být nasraní, což jsme všichni. Ale musíme to spláchnout do záchodu a jít od každého zápasu s narovnanou hlavou,“ pravil zcela jasně. „Čeká nás dlouhá cesta a těžká práce.“

Svému týmu ale věří, o impulzu například hráčem z Chance ligy Olomouc moc neuvažuje. „Nevidím to proveditelně. Program mají naplněný stejně jako my. Asi vám nikdo nepůjčí jen tak někoho…,“ konstantoval.

„My ale chceme pracovat s našimi kluky, které tu máme. Budeme s nimi pracovat a půjdeme do každého zápasu s vidinou, že chceme uspět,“ zakončil povídání po utkání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alena Zapletalová (hc-olomouc.cz)

Štítky hokej, extraliga, Olomouc, Karlovy Vary, Moták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.