sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Hanáci dostali výprask v Mladé Boleslavi. Čestný gól Olomouce trefil Valský

Hokejisté Olomouce prohráli v dohrávaném zápase 8. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 6:1 a připsali si tak dvanáctou prohru v letošním ročníku. Po osmnácti odehraných zápasech se tak s sedmnácti body drží ve spodních příčkách extraligové tabulky, po úterním klání na předposledním 13. místě.

Jako první z brankářů musel do akce v zápase domácí. Krošelj si ale po minutě a půl hry poradil s nebezpečnou střelou Ondruška. Do vedení šla Boleslav, když se ve čtvrté minutě prosadil po dvojité dorážce člen elitní domácí formace Lunter.

Za minutu už to bylo 2:0 pro domácí, když se šikovnou tečí prosadil Ševc. „To tak nějak vyplynulo ze situace. Já jsem byl rozjetý, narazil jsem si to s Ondrou Najmanem a pokračoval jsem směrem k brance. On mě tam pak krásně našel. Asi jsem to okoukal v Třinci od Filipa Zadiny," popsal Ševc svůj efektní gól.

Krátce po polovině prvního dějství byl blízko snížení Valský, ale puk otřel jenom o břevno. Na druhé straně naopak mířil přesně podruhé v zápase obránce Ševc a bylo to už 3:0.

Boleslavskou pohodu demonstroval ve 24. minutě Šťastný, který se pohodlně zbavil obránce a pak si vychutnal i brankáře Konráda, pro nějž to byl poslední moment zápasu, neboť ho v brance nahradil Lukáš.

Bruslaři po čtvrté brance viditelně ubrali a hráli spíše na krásu. Ke slovu a střelbě se tak častěji dostávali hosté, Krošelj však držel nulu i po čtyřiceti odehraných minutách.

Čestný gól zařídil Valský

Obraz hry se pak nezměnil ani ve třetí části hry. Domácí však dokázali přidat další gól, když se v přesilovce prosadil Zohorna. O třetí nulu v řadě proti Hanákům pak přišli domácí necelé čtyři minuty před koncem, kdy čestný úspěch hostů zaznamenal při hře čtyři na čtyři Valský. Sedm vteřin před koncem pak upravil na konečných 6:1 Pláněk.

„My se na góly hrozně nadřeme, a naopak je jednoduše dostáváme. Předcházející sezony jsme to vždycky nějak urvali a chodili jsme do zápasů po hlavách. Letos nám to tolik nejde, z čehož vyplývají i výsledky," řekl olomoucký brankář Jan Lukáš České televizi.

Hlasy trenérů po zápase:

Pavel Patera (Mladá Boleslav)„Do zápasu jsme vstoupili dobře, dali jsme tři krásné góly. Ve druhé třetině jsme už trošku polevili, Olomouc nás zatlačila, ale rozhodující bylo, že nás podržel gólman, který tam měl několik těžkých zákroků. Za vítěznou sérii jsme samozřejmě rádi. Dalšího soupeře zatím neřešíme, dneska jsme vyhráli a to je teď důležité."

Jan Tomajko (Olomouc)„Do zápasu jsme vstoupili špatně, Boleslav vyhrála první třetinu 3:0. Ve druhé jsme se trošku zlepšili, měli jsme i nějaké šance, ale Boleslav byla produktivní, my ne."

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Lunter (D. Šťastný, Allen), 5. Ševc (O. Najman), 14. Ševc (Šidlík, R. Zohorna), 24. D. Šťastný (Ševc, Cienciala), 53. R. Zohorna (Jääskeläinen, D. Šťastný), 60. Pláněk (O. Najman) - 57. Valský (Valenta, Kusko). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Bez diváků.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj - Šidlík, Ševc, Allen, Pláněk, Bernad, Fillman - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - J. Stránský, A. Zbořil, Jääskaläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Bičevskis, Cienciala, J. Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.

Olomouc: Konrád (24. Lukáš) - Valenta, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, T. Černý, Rašner - Bambula, J. Knotek, Burian - Kucsera, Kolouch, Káňa - Valský, Nahodil, Olesz - Gřeš, Kusko, M. Tomajko. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BK Mladá Boleslav | Zdroj ČTK

Štítky hokej, olomouc, mora, mladá boleslav, prohra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.