pondělí 29. dubna 2024 Robert

VIDEO: Velká výhra! Hanáci porazili první Třinec, který poprvé v sezoně nebodoval

V této sezoně je Třinec suverénní. Bodoval v každém duelu, jenže tuhle skvělou sérii prolomila Olomouc! Na ledě prvního celku udržela čisté konto a vyhrála 1:0 po brance Jana Knotka.

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC OLOMOUC 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávky: 51. J. Knotek (Kucsera, J. Káňa).
Vyloučení: 4:9.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 34:22.
HC Oceláři Třinec: Štěpánek – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kurovský, R. Veselý, Kofroň. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
HC Olomouc: Konrád – Škůrek, Švrček, Dujsík, Valenta, A. Rutar, Ondrušek, T. Černý – Bambula, J. Knotek, Burian – Kucsera, Kolouch, J. Káňa – Pekr, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Gřeš, Ostřížek. Trenéři: Moták a Tomajko.

Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Petr Úlehla – Jakub Frodl, Vít Komárek

V první části nebylo k vidění mnoho velkých šancí. Nicméně Olomouc nebyla vyloženě horším týmem a s lídrem tabulky držela krok. Branka ovšem nepadla.

Na začátku druhé třetiny měl velkou možnost ke skórování Matěj Pekr, kterému byly vyřízeny střídavé starty z prvoligové Jihlavy. Zkušený útočník ale těsně minul domácí branku z pravého křídla. Na druhé straně trefil tyčku od modré čáry Gernát.

Tyč zvonila také v polovině utkání, kdy se hosté dostali do nadějného brejku tři na jednoho. Sám před Štěpánkem se zjevil bek Valenta, ale trefil pouze brankovou konstrukci.

Ve 45. minutě se musel zaskvět betonem Branislav Konrád. Hrehorčák tečoval nahození od modré do protipohybu slovenského brankáře.

A pak to přišlo.

Hanáci hráli v 50. minutě početní výhodu. Štěpánek sice vyrazil střelu z první od Lukáše Kucsery z levé strany, ale na dorážku nestačil! Nejlépe se před brankou zorientoval Jan Knotek a vsítil nesmírně důležitý gól.

Brankář Kohoutů pak nepustil jedinou střelu na branku. Domácí to zkusili i v šesti, ale ani tohle jim nepomohlo. Olomouc si tak odvezla nesmírně cenné body z Třince, který poprvé v sezoně prohrál v základní hrací době.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lukáš Fillipec, hcocelari.cz

Štítky hokej, extraliga, HC Olomouc, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.