pátek 29. března 2024 Taťána

Češi v sobotu vstoupí do mistrovství světa juniorů i se dvěma rodáky z Přerova

Česká hokejová reprezentace do 20 let v sobotu vstoupí do juniorského mistrovství světa v Edmontonu, prvními soupeři svěřenců trenéra Karla Mlejnka v základní skupině B budou hráči Švédska. A v nominaci jsou i dva odchovanci Přerova.

Je jím sedmnáctiletý obránce Stanislav Svozil, který už minulý rok hrál v extralize. A to za Kometu Brno. V letošní sezoně zasáhl do deseti utkání taktéž v brněnském klubu.

Dalším rodákem z Přerova je taktéž bek. Devatenáctiletý Radek Kučeřík, jenž současně hraje za Zubry Přerov. Dva roky zpět si zkusil dva extraligové duely opět v Brně.

Na Štědrý den ???? pro vás máme skvělou zprávu! ✉️ Česká hokejová reprezentace U20 zveřejnila konečnou nominaci na...

Zveřejnil(a) HC ZUBR Přerov dne Čtvrtek 24. prosince 2020

Dva olomoučtí obránci se do nominace Slovenska nedostali

Na šampionátu se mohli objevit i dva hráči Olomouce. Ovšem v jiné reprezentaci. Slovenský realizační tým ale nakonec Matúše Hlaváče a Šimona Grocha vyřadil.

Na finální soupisce České republiky pro šampionát figurují tři brankáři, osm obránců a 14 útočníků. „Po přípravném zápase se Slovenskem prošli hráči na hotelu zdravotní prohlídkou. Po poradě s kolegy jsem pak ráno v kabině oznámil finální nominaci. Vybrali jsme 25 hráčů, kteří mají podle našeho mínění aktuálně nejlepší sportovní formu," komentoval trenér Mlejnek zúžení kádru.

Hokejová reprezentace se v Edmontonu postupně utká se Švédskem, Ruskem, USA a Rakouskem. Do čtvrtfinále postoupí čtyři týmy. „Chceme se prezentovat jako sebevědomý a zároveň pokorný tým, který svou pracovitostí bude velmi nepříjemný všem soupeřům," řekl Mlejnek už před odletem.

Věří, že jeho svěřenci mají šanci uspět proti jakémukoliv týmu. „Jsme si vědomi ohromné síly soupeřů ve skupině, ale budeme se chtít připravit tak, abychom v každém zápase uhráli body. Při velmi dobré výkonnosti jsme schopni uspět i proti těmto týmům," řekl Mlejnek.

Nominace českého týmu na MS:

Brankáři (3):
Lukáš Pařík (Benátky nad Jizerou), Jan Bednář (Karlovy Vary), Nick Malík (Třinec).

Obránci (8):
Karel Klikorka (Mladá Boleslav), Martin Hugo Haš (Benátky nad Jizerou), Stanislav Svozil (Kometa Brno), David Jiříček (Plzeň), Michael Krutil, Šimon Kubíček (oba Litoměřice), Radek Kučeřík (Přerov), Jiří Suhrada (Zlín).

Útočníci (14):
Adam Najman, Jakub Rychlovský (oba Liberec), Michal Gut (Sokolov), Martin Beránek (České Budějovice), Adam Raška (Frýdek-Místek), David Vitouch (Sparta Praha), Filip Koffer, Martin Lang, Pavel Novák, Filip Přikryl, Jaromír Pytlík, Michal Teplý (všichni Litoměřice), Jan Myšák (Litvínov), Radek Mužík (Lulea, Švédsko).

Program ČR na MS do 20 let:

Sobota 26. prosince:

20:00 Švédsko – Česko (sk. B, ČT sport)

Pondělí 28. prosince:

3:30 Česko – Rusko (sk. B, ČT sport)

Úterý 29. prosince:

20:00 USA – Česko (sk. B, ČT sport)

Čtvrtek 31. prosince:

20:00 Česko – Rakousko (sk. B, ČT sport)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fanouškovská stránka Stanislava Svozila na FB

Štítky hokej, MSJ, Česko, Svozil, Kučeřík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.