pátek 26. dubna 2024 Oto

Rok 2020? Nejtěžší, nejhorší i nesmutnější, říká manažer Hanáků. Co marodka a ztráty?

„Snad už takový rok nikdy nezažiji…“ povídá generální manažer Hanáků Erik Fürst. Ten mluvil v rozhovoru o kádru, permanentkách či náročném roku 2020.

„Ani se mi o něm příliš nechce mluvit, jelikož by to nebylo moc publikovatelné. Každopádně to byl rok špatný, a to po všech stránkách,“ říká pro klubový web Erik Fürst.

„Nejtěžší, nejhorší, nejsmutnější,“ těžce hledá slova k hodnocení minulého roku. V manažerské pozici takový rok nikdy nezažil. „Hlavně z tohoto důvodu je tahle sezona těžká, škaredá, se spoustou zranění a problémů jak ekonomických, tak i sportovních," dodává.

V jednu dobu nám chybělo deset hráčů, říká manažer HC Olomouc

„Největším oslabením mužstva byl ale Covid a jen těžko představitelné množství zranění,“ zdůrazňuje. „V jednu dobu jsme měli na marodce deset hráčů.“

Marodka Olomouce se postupně vyprazdňuje. Nedávno měl nastoupit už Petr Strapáč. A proti Spartě i Lukáš Klimek. Ale…

„Když už to vypadá, že naskočí zpět do hry, vyjdou jim pozitivně testy na Covid. To je případ Petra Strapáče, který už měl zabalenou výstroj do Litvínova, a nakonec musel zůstat doma, a nově také Lukáše Klimka,“ posteskl si olomoucký šéf.

Změny v kádru ale nejsou moc pravděpodobné. „Trh s hráči ale sledujeme,“ přiznává.

Fürst: Musím ale poděkovat všem partnerům, kteří s námi i v této zlé době zůstali

V letošní sezoně počítají velké ztráty všechny sportovní kluby. Jak se krize promítla v Olomouci? „Zasáhlo nás to. Musím ale poděkovat všem partnerům, kteří s námi i v této zlé době zůstali – a je jich drtivá většina,“ chválí si. Někteří partneři i navýšili podporu klubu. „Smekám. Je to od nich úžasné gesto v době, kdy nám vypadla výrazná část příjmů ze vstupného,“ děkuje jim.

Profesionálním klubům bylo slíbeno, že dostanou dotace. „Do dnešního dne nám nepřišla jediná koruna,“ prozrazuje Fürst.

Zmínil se i o absenci diváků, kteří Hanákům velmi chybí. Plno fanoušků nesmírně zajímá, jak to bude s vlastníky permanentek.

„Moc rád bych v tomto ohledu poprosil o trpělivost. Fanoušci ale samozřejmě o svá práva nepřijdou, majitelům permanentních vstupenek se přesunou vstupy na utkání do další sezony,“ ujišťuje.

Ještě před odpoledním utkáním proti HC Sparta Praha si můžete přečíst obsáhlý rozhovor s Erikem Fürstem. „Jsme spíš...

Zveřejnil(a) HC Olomouc dne Čtvrtek 7. ledna 2021

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc, Alena Zapletalová

Štítky hokej, HC Olomouc, generální manažer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.