čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Na jeden gól se těžko vyhrává, hodnotí zápas se Zlínem Kohouti

Sedm kol před koncem základní části Tiposport extraligy zavítali do Olomouce Ševci ze Zlína. Boj sousedů v tabulce vyzněl lépe pro hosty, kteří z utkání s velkým nábojem vytěžili dva body za výhru 2:1 po nájezdech, ačkoliv dlouho prohrávali. Mora tak má na šesté pozici už jen tříbodový náskok.

Po několika týdnech se do brány vrátil Branislav Konrád, který si v zápase s Hradcem Králové poranil žebra. Mora vedla po brance Miroslava Holce, ale ve třetí třetině vyrovnal z přesilovky Říčka a nájezdy rozhodl ve čtvrté sérii Bukarts. Ústřední postavy Hanáků tohoto zápasu doplnil u rozhovorů kapitán Vyrůbalík.

obránce Martin Vyrůbalík

S jedním bodem spokojení nejste, je to tak?
Chtěli jsme tři body a máme jeden, což je škoda. Nájezdy nám moc nejdou. Dvě třetiny se z našeho pohledu dali, ale v té třetí, kdy jsme dostali gól v oslabení, jsme byli jaloví. To soupeře povzbudilo a my jsme na to nedokázali reagovat, neměli jsme už ani žádnou příležitost a vypadali jsme, jak kdybychom se strachovali o ten jeden bod. Je to škoda. Víme, že jim chytá výborně gólman, což tedy nám taky, ale na jeden gól se doma těžko vyhrává, navíc proti Zlínu. Jak jsem řekl, bylo to po zbytek zápasu takové trápení. Chybí nám ty extra body z nájezdů...

Gólů padlo málo, ale nebyla to žádná takticky svázaná bitva...
To je pravda. Hrálo se celkem útočně, jak z naší strany, tak z jejich, ale tak to prostě někdy bývá, protože nemůžeme zase čekat, že se bude jenom bránit a fanoušci, kterých bylo mraky, nás hnali dopředu, takže byla dobrá atmosféra. Ne že bychom tomu podlehli, ale bylo to trošku takové, že jsme se někdy nechali unést a bylo tam hodně nebezpečí. Máme jeden bod, to je málo.

Před vaším nájezdem jste se ještě zastavil u střídačky, tak proběhly tam nějaké rady od spoluhráčů?
Ne to ne. Jen jsme viděli, že Káša (gólman Zlína Kašík) nereaguje na žádné naznačení, neustále stojí, tak jsem se rozhodl, že zkusím vystřelit golfem, ale byl vyjetý, takže tam moc místa nebylo. Navíc jsem to bohužel ani netrefil tak, jak jsem chtěl.

Chomutov se Zlínem na vás dotírají, nicméně předkolo už máte jisté. Jak si užíváte postavení v první šestce?
Tak samozřejmě tu šestku chceme uhrát. Měli jsme náskok osm bodů, teď už máme jen tři. Musíme hrát zápas od zápasu. Máme ještě šest zápasů, teď hrajeme dva venku a z nich musíme něco přivézt a uhrát si to play-off sami. Nesmíme spoléhat na nikoho, že nebude vyhrávat, ale i kdybychom spadli do předkola, tak se nic neděje, protože play-off svým způsobem hrát budeme. Ale každopádně chceme uhrát přímý postup.

útočník Miroslav Holec

Dobře rozehraný zápas vám nakonec nevyšel, tak jak ho hodnotíte?
Každý bod se počítá, ale myslím si, že jsme měli přidat ještě jeden gól a uhráli bychom zápas za plný počet bodů. Bohužel Zlín dobře brání, my nedáváme tutovky a pak je to těžké, protože vyhrávat na jeden gól je doopravdy neobvyklé.

Nelekl jste se před vaším gólem prázdné branky, která na vás doslova zívala?
Ne, to vůbec. Tam nějak vylétl puk, já jsem si ho sklepl ze vzduchu a pak už to bylo jednoduché dorazit.

Dokážete najít nějaký důvod, proč tolik vašich zápasů dospěje do prodloužení? Může to být tím, že jak dostáváte, tak dáváte méně gólů?
Je to možná i tím. Ale nevadí to, jelikož sbírali jsme body i s lepšími soupeři a musíme sbírat ještě dál, protože zbývá šest zápasů a měli bychom ještě nějaké uhrát.

Nepadá na vás nějaká nervozita, protože Chomutov se Zlínem na vás dotírají? Nebo jste klidní, neboť máte jistotu předkola?
Tak jistota možná je, ale lepší je samozřejmě hrát čtvrtfinále a nehonit se někde v předkole. Máme to ve svých rukou, musíme zabrat a sebrat body, aby se na nás nedotáhli úplně.

brankář Branislav Konrád

Vypadalo to, že vám spoluhráči připravili takový návrat, abyste si zachytal, takže práce jste měl více než dost, je to tak?
Byl to dobrý zápas. Práce byla, nenudil jsem se a byl to dost rychlý hokej. Myslím si, že lidem se to muselo líbit.

Nebyla na váš vkus převaha Zlína ve třetí části a prodloužení až moc velká?
Tak zase naopak první třetinu jsme měli převahu my. Pak tedy, jak říkáte, Zlín, takže ono se to v podstatě tak nějak přelévalo a je to škoda, určitě nás to mrzí, protože jsme chtěli vyhrát, ale ty nájezdy nám nějak nejdou. V poslední době na ně furt prohráváme.

Jak jste se cítil v obnovené premiéře po zranění?
Nevěděl jsem, co od toho mám čekat, protože jsem se na tréninku cítil hrozně. První třetinu jsem se trochu trápil a potom už to bylo dobré.

Zranění je už úplně v pořádku, nebo ho ještě cítíte?
Nejvíce to cítím, když spím nebo když ráno vstávám z postele. Také to cítim, když dělám strečink a v posilovně. Ale na ledě je to celkem v pohodě, jak na tréninku, tak v zápase. Trochu jsem se toho obával, ale nakonec to bylo super, vzal jsem si nějaké prášky na bolest a v tom zápase se člověk soustředí na úplně jiné věci. Ne že bych to tedy necítil, ale je to dobré.

Autoři | Foto Marek Rigo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.