sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomouc podlehla Českým Budějovicím. Dostala 4 góly

Před koncem roku se HC Olomouc snažila porazit při venkovním utkání Motor Budějovice. Nepovedlo se a poslední body z loňského roku se pokusila získat na Vítkovicích.

Hanáci přijeli na utkání do Českých Budějovic s improvizovanou obranou, v níž nastoupil útočník Michal Kunc, a to po boku kapitána Ondrušky. Ve druhém páru nastupuje 20letý obránce Fabien Kočí. Kočí si při této příležitosti zahrál poprvé v extralize.

Šance skórovat přišla už ve 4. minutě po vyloučení Karabáčka. Další velká šance následovala v 10. minutě na druhé straně, kdy střílející Gulaš ani dorážející Vráblík nepřekonali Jana Lukáše. Po vyloučení Štencela měla Olomouc přesilovku, která ale svým provedením nedosáhla kvalit svého předchůdce. V 17. minutě na sebe upozornil obránce Hovorka, který srazil k zemi Anděla. Ten měl střelu o dvě minuty později, nakonec neproměnil. První třetina tak skončila bez gólu.

Úvod té druhé patřil hostům, úvodní nápor a faul Šenkeříka přinesli vedoucí gól. Závaru před Strmeněm využil Knotek. O dvě minuty později mohli domácí vyrovnat, střela Pecha ale minula bránu. Smůlu si vyčerpal i tyčku nastřelující Jan Bambula. Následně byl vyloučen Silvester Kusko a unikající Bambula opět neproměnil. Druhou přesilovku, po vyloučení Pláška, zahráli domácí lépe, když Percy od modré prostřelil Lukáše a vyrovnal na 1:1. Lukáš poté v brejku vychytal Dzierkalse. Na 2:1 tak skóroval Olesz, který tečoval prudkou střelu Švrčka. Stav 2:1 platil až do konce třetiny.

Úvodní přesilovku po vyloučení Strapáče ještě ve 2. třetině budějovičtí nezvládli. Pokus Jakuba Navrátila o michiganský gól nevyšel, gól tak vstřelili domácí ve 46. minutě. Podobně jako předtím Rostislav Olesz, i tentokrát veterán Čachotský tečoval ránu Bindulise. O chvíli později dostal Mareš trest trest ve hře za necitlivý zásah na hlavu Bindulise. Dlouhé oslabení Hanáci zvládli, to další po faulu Ondruška už ne. Lukáš Pech vymyslel fintu, po které se puk odrazil do branky od bruslí Alexe Rašnera. Čtyři sekundy před koncem vstřelil gól do prázdné branky Valský a bylo hotovo. České Budějovice poráží Olomouc 4:2.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor ČB | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.