pátek 26. dubna 2024 Oto

Porazí Hradec potřetí? Mora má zálusk na tři body

Dva vzájemné zápasy letos odehráli hokejisté Olomouce a Hradce Králové. V obou zápasech dominovala Olomouc, která je vyhrála 3:0 a 5:0 a nedostala tak od svého soupeře zatím ani gól.

Nedělní zápas začíná od 16 hodin v hradecké ČPP Aréně.

Tentokrát to ale budou mít svěřenci Jana Tomajka těžké. Hradec vyhrál sedm z posledních deseti extraligových zápasů, do toho ještě bojoval v Lize Mistrů. Událostí posledního týdne byla výměna, po které odešel útočník Kelly Klima. Místo něho nastupuje v dresu Lvů ex-olomoucký útočník Jan Eberle. A hned v prvním zápase dal dva góly! Daří se také mladému Oliveru Okuliarovi, který byl zvolen hráčem měsíce prosince. Brankářskou jedničkou je Henri Kiviaho, který má úspěšnost zákroků 91,61 %.

Hanáci přerušili sérii nezdarů vysokým vítězstvím nad Kladnem. „Byli jsme produktivní a nedělali moc chyb,“ řekl po zápase Jan Tomajko. Do obrany se v poslední době vrátili Lukáš Mareš, Tomáš Černý nebo Alex Rašner. V útoku ale museli nastoupit junioři Michal Tomeček a Marek Matašovský. „Nehráli špatně, nepropadli. Marodka tu prostě je,“ shrnul krátce Tomajko, který vyhlíží návrat útočníka Matouše Menšíka z Mistrovství světa juniorů. „Stříbrné místo rozhodně není náhoda,“ řekl olomoucký trenér.

Poslední vzájemný zápas si fanoušci pamatují díky hektické třetí třetině, celkově v něm padlo 82 trestných minut. Olomouc ale letos od Hradce nedostala jediný gól a do ČPP Arény tak jede s vidinou tří bodů. Podaří se jí to?

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.