pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Derby s Kometou je tady! V sezóně podruhé v plecharéně

Kdo by neměl rád derby! Oblíbený zápas se letos již podruhé odehraje v plecharéně, celkově se oba týmy utkají v letošní extraligové sezoně potřetí.

Kometa je v krizi hráčské, manažerské i fanouškovské. Tým z města kuriozit je nejdiskutovanějším tématem poslední doby. Brno vyhrálo dva zápasy v řadě naposledy na konci října, z posledních patnácti zápasů vyhrála tři. Na situaci zareagoval majitel klubu Libor Zábranský odvoláním trenéra Pešouta, kterého nahradil Patrik Martinec ze Sparty a Jaroslav Modrý z Českých Budějovic. Na situaci reaguje i fanklub, který pořádá protesty včetně zrušení dnešního výjezdu do Olomouce. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Petr Holík, nejlepším střelcem Luboš Horký.

Hanáci jsou na tom o něco lépe, po výhře nad Kladnem brali i bod v Hradci Králové a definitivně tak ukončili třízápasový bodový půst. Nová druhá formace ve složení Plášek-Kunc-Musil zaznamenala v obou těchto zápasech dohromady 11 kanadských bodů a je tak silnou zbraní Olomouce. Hanáci se zlepšili i na přesilovkách, kde jim s úspěšností 21,10 % patří čtvrtá pozice v lize (Kometa druhá s 25,26 %). Oba týmy mají ale podprůměrná oslabení, kde jim patří 12. a 13. pozice. V dnešním zápase se tak dá očekávat hodně přesilovkových gólů.

Oba extraligové zápasy vyhrála v této sezóně Kometa, utnou Hanáci její nadvládu?

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.