pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoučtí kohouti porazili Plzeň 3:2 a odváží si 3 body

První třetině se protáhla a to kvůli častým přerušením a bitkám. Ale popořadě. Hned v úvodu měla Mora velkou šanci v 5 minutové přesilovce, za zásah do oblasti hlavy a krku šel sedět Baránek.

Poprvé sundali rukavice olomoucký Musil a plzeňský Suchý. Dlouhá početní výhoda se nakonec dočkala využití a to když v 6. minutě rozvlnil síť Pavláta Jan Knotek. V době komerční přestávky se do sebe pustili v pěstním souboji David Škůrek a Samuel Bitten, která zaujala všech 4013 diváků.

Druhá dvacetiminutovka začala v duchu početní výhody pro Olomouc, kterou si domácí přenesli ještě z úvodní části, avšak bez využití. Naopak soupeři ze západu Čech srovnali v čase 22:12. Tomáš Mertl objel branku soupeře a našel přesně skórujícího Kvasničku. Po nevyužitých přesilovkách ve hře 5 na 5 šla Olomouc v 29. minutě opět do vedení. Od pravého hrazení poslal kotouč do prostoru mezi kruhy Jakub Orsava a tam se ho ujal skórující Lukáš Mareš. Ještě před koncem šly opět rukavice dolů a to Kuska a Mertla.

I třetí třetina začala přesilovkou Hanáků a dočkala se využití. Nahodilova střela se dočkala tečování od Jana Knotka. Plzni postupně docházel čas a tak sáhla 4 minuty před koncem ke hře bez gólmana. Ta přinesla ovoce, když Kodýtek poslal puk na Jakuba Poura, který se mezi kruhy pořádně opřel do střely. To nakonec ovšem nestačilo a 3 body míří v boji tabulkových sousedů na konto Olomouce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.