sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Mora popáté v sezóně nedala ani gól

První akci vedli Káňa s Orsavou, druhý jmenovaný ale nestihl dopravit puk do prázdné branky. Šancí bylo pomálu, oba týmy hrály spolehlivě na puku. Málo se i přerušovalo.

Závar před brankářem Novotným nevyužil Lukáš Anděl. V tlaku domácích podrážel. Hanáci se tuze bránili, nakonec v čase 9:16 vystřelil Ondřej Roman. Puk se odrazil od Škůrkovy brusle a zapadl za Konráda. Po faulu Lantošiho měla přesilovku i Mora, tentokrát nevyužitou. Naopak málem znovu inkasovala po brejku Najmana. V 18. minutě byl v dobré pozici Orsava, který opět nevyužil. Skóre po 1. třetině tak bylo 1:0.

Ve 23. minutě Řezníček zneškodňoval střílejícího Klímu. Ostřejší pasáž hry přišla o čtyři minuty později, kdy Šťastný utrpěl v souboji o puk ránu do obličeje. Čtyřminutový trest dostal Söderlund za vysokou hůl. V přesilovce měla Olomouc spoustu dobrých šancí, sebejistý Novotný ale vše viděl. Po svém trestu jel Söderlund hned do brejku, který neproměnil. Na trestnou putoval pro změnu Jan Knotek, dopouštějící se držení. Hostující hráči ale ve čtyřech sebejistě odolávali a zvýšení nepřipustili. V závěrečné pasáži měla Olomouc převahu, která ale v gól nevyústila.

Naopak dárek na přivítanou dostal Branislav Konrád po návratu do hry. Řezníček špatně rozehrál, čehož využil Beránek. Ten nahrál Lantošimu, který zvýšil na 2:0. Hanáci působili v křeči. Podobných chyb v obranném pásmu přibývalo, útočnici nevymysleli nebezpečnou kombinaci. Právě zmíněných chyb využil Kelly Kluma, který se v 50. minutě otočil na levém kruhu a prostřelil olomouckého brankáře. Poslední zářez přišel o dvě minuty později, když další chybu v rozehrávce v útočném pásmu zachytil Dvořáček. Ten se hnal s Lunterem dva na dva, nakonec se právě druhý jmenovaný vysunul dopředu a v přímém souboji s Konrádem vyhrál. Zbytek zápasu sice Hanáci bojovali, nakonec ale skóre nezměnili.

Příští zápas hrají Kohouti v neděli doma proti Karlovým Varům, kde určitě uvítají Vaši podporu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.