pátek 26. dubna 2024 Oto

Mora ztratila zápas v poslední vteřině!

Premiéru v extralize zažil útočník Jan Kučera, který nastoupil ve 3. formaci s Lukášem Klimkem a Janem Bambulou.

Ve 3. minutě chytá Konrád ránu Juusuly. Na druhé straně neuspěla akce Pláška. V čase 6:50 podrážel Rostislav Olesz, jeho tým zvládl oslabení dobře. Bambulův pokus o brejk neuspěl. Brankáře Lukeše prověřili ve 13. minutě Navrátil a Rutar, oba neúspěšně. Naproti tomu Konrád zasahoval proti dorážce Rachůnka. Na své si přišel i Kučera, který se k zakončení v 19. minutě nedostal. To samé hostující Beránek, kterého zastavila siréna.

Druhou část zahájila branka Mory. Silvester Kusko projel celé hřiště a poslal puk před Lukeše, kde ho doštípal do brány Karel Plášek – 1:0. Naproti reagoval Jiskra, který z ostrého úhlu netrefil. Hanáci nabídli soupeři přesilovku, když krosčekoval Tomáš Dujsík. V oslabení se předvedl úžasným zákrokem Konrád, který lapačkou z bezprostřední blízkosti vychytal Koblasu. O chvíli později už ho ale překonal Kohout a vyrovnal na 1:1. Mora následně nevyužila přesilovku po faulu Hladonika, naopak sama špatně střídala. V oslabení střílel Dalibor Řezníček mimo, a tak se o pár minut později radovala Energie. Beránek se dostal k puku ve středním pásmu, najel za modrou čáru a z dálky prostřelil Konráda. Za držení byl vyloučen Hladonik a Mora trestala, ve 38. minutě Olesz nahrál na modrou Rašnerovi, který obdobným způsobem pokořil Lukeše. Třetina skončila stavem 2:2.

Olomoučtí asi proslovy v šatně umí, protože opět dali gól ze začátku třetiny. Už po 28 sekundách Jakub Orsava nahrál na levé křídlo Káňovi, který střelou z dálky otočil na 3:2. Povzbuzená Mora skóre nezvýšila, naopak po vyloučení Jana Švrčka sama inkasovala. Píše se 47. minuta, když Rachůnek nahrál před bránu Grígerovi, který se otočil kolem Konráda a zasunul puk. Do poslední desetiminutovky se tak šlo za stavu 3:3. Obě strany měly své šance, domácí neproměnili ani přesilovku. Rozhodující branka tak přišla v čase 59:59, když Jiskra obral na obranné modré Škůrka, a v brejku nahrál skórujícímu Kohoutovi. Mora tak nezískala ani bod.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.