sobota 20. dubna 2024 Marcela

Univerzitní hokej přinesl vítězství v Ústí

Utkání začalo o něco později kvůli výměně vyskleného plexiskla. Střepy přinesly štěstí nejprve ústeckému mužstvu, v 6. minutě Tot vyslal přesnou střelu z levého kruhu a využil tak přesilovku.

Olomouc srovnala také v početní výhodě, Rosecký uklidil puk po důrazné střele v 11. minutě hry. Univerzita Palackého otočila skóre o 5 minut později, kdy Říčka v roli skórujícího dostal přihrávku od mantinelu a nabídnutý kotouč usměrnil do branky. Ještě do přestávky domácí srovnali, když Vrba z bezprostřední blízkosti srovnal na 2:2.

V krásném čase 22:22 se otevřel gólový účet druhé části zápasu, o přesný zásah se postaral podruhé ve střetnutí Říčka, v inkriminované situaci ujížděl sám na brankáře Ústí. North Wings zaznamenali před půlkou utkání povedenou pasáž trvající 44 vteřin. Na 3:3 nejprve srovnal Harkabus, který překonal našeho gólmana až na podruhé. Posléze už domácí vedli, Vrba tečovaným pukem změnil skóre.

Třetí dvacetiminutovka přinesla pro 120 diváků na ústeckém zimáku branku v 50. minutě. Tot se radoval si mohl se spoluhráči zazpívat písničku Pátá po situaci, kdy tečí poslal kotouč do branky Hanáků. O síle ústecké přesilovky se naši hráči přesvědčili v 52. minutě díky Jarému, ranou od modré zvýšil na tříbrankový rozdíl. Sedmý gól padl v čase 55:40, Janoušek stál na dobrém místě v mezikruží a také se zapsal do listiny střelců. Olomoucký celek snížil na 4:7 necelé 2 minuty před koncem, Matuška se ocitl před odkrytou klecí a skóroval už bylo s snadné. Vic se přiblížili Hanáci díky přesilovce, kterou využil Morev. To už ake bylo pozdě a tak z prohry 5:7 byli zklamani jak hráči, tak i malý hlouček fanoušků Olomouce.

6.2. je datum dalšího zápasu, ve kterém naše univerzita vyzve v moravském derby Masarykovu univerzitu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC UPOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.