úterý 19. března 2024 Josef

Dva Olomoučtí hokejisté si zahrají v reprezentaci

Příští týden se uskuteční Švédské hokejové hry v Malmö s českou reprezentací v čele s trenérem Jalonenem. Brankář Jan Lukáš a útočník Jan Bambula z Olomouce budou součástí týmu.

Již příští týden se v Malmö odehrají tradiční Švédské hokejové hry. Česká reprezentace v čele s trenérem Kari Jalonenem dnes odhalila sestavu, s jakou do turnaje nastoupí. A v ní se nachází i dva hráči Olomouce!

Brankář Jan Lukáš zažívá v hanáckém dresu svoji životní sezónu. Skoro celou první polovinu soutěže byl na špici statistik celé Extraligy. V poslední době jeho čísla mírně klesly v souvislosti s herním propadem celého týmu. Poslední zápas, který Lukáš odchytal, byl domácí debakl s Litvínovem, kde už po 20 minutách s úspěšností zákroků pod 70 % střídal. Právě na tento zápas reprezentační trenér Jalonen osobně dohlížel. Přesto dá Lukášovi šanci. Jeho první šanci v dospělé reprezentaci v životě.

Jednu zkušenost s národním týmem má útočník Jan Bambula. Dvaadvacetiletý křídelník nastupující po většinu času v první formaci Mory už v loňském dubnu odehrál přípravný zápas s Rakouskem. Ve čtvrté formaci odehrál necelých 11 minut a ve statistice +/- připsal jeden plusový bod. V letošní sezóně nastoupil Bambula ke 39 utkáním za Olomouc, ve kterých zaznamenal 14 bodů za sedm gólů a sedm asistencí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.