neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Univerzitní derby skončilo skvěle pro olomoucký tým, vstřelil 13 branek

Olomouc vstřelila první gól a navzdory dvojitému oslabení zvýšila náskok na 3:0. Ve druhé části přišlo osm dalších gólů a Olomouc si udržela vedení, zvítězila 13:6 a sezónu skončila na 9. místě s 14 body.

Utkání začalo olomouckým náporem a zaměstnán byl jen gólman hostů. Úvodní trefu obstaral Michal Sup, když napřaženou ránou otevřel skóre. Olomouc se následně dostala do nepříjemné situace - dvojitého oslabení. Ač probíhala početní nevýhoda, i v ní mohou padat branky. O tomto faktu přesvědčil Pavel Skopal v čase 12:08. Do přestávky vstřelil 3. gól po přesné trefě z bezprostřední blízkosti Filip Palička.

Zatímco první třetina byla jen gólovým předkrmem, druhá část se nesla ve znamení pořádně vydatného hlavního chodu. Čtyřgólový náskok vytvořil David Lavička, o chvíli však skórovalo i Brno, jmenovitě Cekr. Diváci v polovině hrací doby 5 gólů v rozmezí 139 vteřin. Pátou si mohla lavička Olomouce zazpívat po druhé brance Paličky. Vojtěch Krejčeřík a Jakub Votava se zapsali do střelecké listiny, jejich trefy dělilo 11 vteřin. Na 2:7 snížil Pöschl, druhý zásah Krejčeříka byl 8. na straně UPOLU. I proměňování přesilovek nám vycházelo, David Rosecký ranou od modré čáry přidal gól s číslem 9.

Michal Sup otevřel gólový účet třetí dvacetiminutovky a na tabuli se v tu chvíli objevilo číslo 10, Olomouc už vstřelila dvouciferný počet branek. Střílelo nám to i v oslabení, ve čtyřech rozvlnil síť po úniku Jan Morev. Kavalíři v polovině třetiny začali už jen kosmeticky snižovat ztrátu. Bouchala ani ne po 2 minutách následoval Rogoznik. Do skupiny dvougólových střelců se mohl po asistencí od svých parťáků přidat David Lavička. Brněnský Rogoznik a Charvát svými příděly dostali svůj tým přes hranici 5 vstřelených gólů. Definitivní tečku za kanonádou udělal v čase 57:36 po najetí blíž k prostoru brankoviště.

Olomouc tak zakončila sezonu vítězstvím 13:6 nad VUT CAVALIERS Brno. 4. sezónu v Univerzitní lize tak končíme na 9. místě se ziskem 14 bodů, 59 vstřelenými góly a 101 inkasovanými. Klukům děkujeme za předvedené výkony a budeme se těšit na nový ročník 2023/24. Olosport bude samozřejmě u toho.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC UPOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.