neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Mora v sobotu podlehla Liberci

V hokejovém zápase mezi Mora a Liberec padlo několik gólů a bylo mnoho šancí na obou stranách. Brankář Neužil předvedl výborný výkon, ale zápas se také nesl v kontroverzi kvůli kritice hráče Nahodila na rozhodčí, za což dostal 32 trestných minut.

Už po dvou minutách se mohl do protiútoku dostat Karel Plášek, zastavil ho Kolmann. Mora měla v přesilovce světlé momenty, branku ale nevstřelila. To se jí povedlo až v čase 6:36, kdy z Navrátilovi rychlé akce vznikl závar před bránou Neužila. Toho využil z mezikruží střílející Škůrek, který vstřelil svůj druhý gól v sezóně. O dvě minuty později byl za držení vyloučen Jan Bambula. Hanáci spolehlivě bránili obranné pásmo, v čase 10:14 ale nepokryli Faško-Rudáše na levém kruhu. Ten vymetl pavučiny z Konrádovy klece. Liberci gól pomohl, začal být aktivnějším týmem. V 18. minutě šla Olomouc do přečíslení tři na dva, finální přihrávka ale nevyšla. Do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Ve druhé části jsme dlouho neviděli akci, až v čase 26:27 pronikl do útočného pásma Dlouhý, který nahrál do mezikruží skórujícímu Jaroslavu Vlachovi – 2:1 pro Liberec. O chvíli později ale hostující Frolík podrazil Tomáše Dujsíka a po dlouhé signalizované výhodě šel na trestnou lavici. Mora přesilovku nevyužila. Ve 32. minutě se hra začala zahušťovat, nejprve jsme viděli strkanici před Neužilem. Poté, po zajímavé kombinaci Mory, vyjel do brejku Faško-Rudáš. Byl faulován a rozhodčí nařídil k nelibosti publika i kapitána Ondruška trestné střílení. To využil Flynn a Liberec vedl 3:1. Následně zcela zbytečně fauloval Kusko, jeho spoluhráči oslabení zvládli. V čase 36:25 nahodil na bránu Rutar a tento puk tečoval Káňa. Gól potvrdil videorozhodčí. Kromě vyloučení Nahodila se až do sirény nic nestalo.

Bambulův pokus z úvodu třetí třetiny nevyšel, Mora pokračovala v útočné aktivitě v dalších minutách. Dokladem budiž to, že první náznak šance Liberce přišel až ve 48. minutě. Šance střídala šanci a vyrovnání bylo ve vzduchu, hosté si neuměli s dravostí Olomouce poradit. V 51. minutě byl před Neužilem sám Jakub Navrátil. Následovala přesilovka Mory po faulu Faško-Rudáše. Nevyužitá. Brankář Neužil chytal skvěle. Nejzajímavější moment třetiny přišel až po jejím konci, když Lukáš Nahodil psychicky nezpracoval (ne)rozhodnutí rozhodčích o faulu na něho samého a ostře sudí zkritizoval. Odměnou mu bylo 32 trestných minut.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.