neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Mora porazila Rytíře na Kladně

Olomouc porazila Kladno 5:4 po prodloužení v utkání, ve kterém Kladno sice mělo lepší vstup, ale Olomouc se dokázala prosadit díky gólům Silvestera Kuska a Kladno zase díky gólu Jaromíra Jágra. Kladno sice vyrovnalo, ale v prodloužení rozhodl gól Michala Klimka.

Mnohem lepší vstup měli ale hokejisté Kladna, Jágrova dorážka ale neprošla za záda Lukáše. Na druhé straně to na Bowa zkoušel jedovou střelou Plášek. Následný tlak kladna obrana Mory zvládala. První gól padl v čase 14:16, když Lukáš Nahodil vyhrál buly v útočném pásmu na Ondruška. Ten vystřelil a jeho ránu dorážel právě Nahodil. O tři minuty později se po chybě Olomouce dostal do brejku Plekanec, jeho trik kličku ale Lukáš přečetl. Do šaten šla tak šťastnější Mora.

Už po 27 sekundách byl vyloučen za podrážení Dotchin. Mora přesilovku využila originálně. Po ataku Kladna vyslal Lukáš do situace dva na nikoho Kuska a Musila. Po vzájemné nahrávce vystřelil právě Silvester Kusko a skóroval poprvé do 6. ledna. Už o tři minuty později ale došlo k závaru před Lukášem, kdy Jágr dokopl puk do branky při souboji s Rutarem. Rozhodčí po videokontrole jeho branku číslo 1100 v profesionálních soutěžích uznali. Po vyloučení Dujsíka ve 29. minutě mělo Kladno tlak, ten zmařil svým zákrokem na Jana Káňu útočník Indrák. A bylo to vyloučení pro Moru šťastné. V útočném pásmu nahrál Plášek Kuskovi přímo do mezikruží a ten skóroval podruhé – 3:1 pro Moru. V závěru třetiny do domácí ještě několikrát zkusili, střely Indráka i Melky Lukáš zvládl.

Ve 42. minutě musel Lukáš reagovat na ránu Sotniekse. Aktivita Kladna pokračovala i po vyloučení Ondruška. Dotchin vystřelil ve 45. minutě od modré a jeho ránu mírně tečoval Martin Procházka. Na straně Olomouce postupně odstoupili Nahodil, Škůrek, Anděl a Mareš, Mora proto hrála na tři pětky. Když ve 47. minutě dostali trest za hrubost Jágr a Strapáč. Hra čtyři proti čtyřem vyhovovala energickému Kladnu, které vyrovnalo zásluhou Sotniekse. Devět minut před koncem byli současně vyloučeni Cibulskis a Švrček, ihned po jejich návratu šla Mora opět do čtyř zásluhou Klimka. V čase 51:53 otočil na 4:3 Plekanec a s Morou to vypadalo zle. Poté ale, jako blesk čistého nebe, přišla chyba Dotchina na modré, po které z brejku výborně skóroval Jakub Navrátil na 4:4. Zápas tak šel do prodloužení.

V něm už po 36 sekundách nahrál Bambula Klimkovi před bránu a ten nemýlil. Olomouc poráží Kladno 5:4 po prodloužení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Mareš, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.